Een Opstartbare Diskette Makenflop

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Diskette Makenflop
Een Opstartbare Diskette Makenflop

Video: Een Opstartbare Diskette Makenflop

Video: Een Opstartbare Diskette Makenflop
Video: Floppy disk(s) fail erro (40) ⭐ 2024, Mei
Anonim

Dit artikel geeft gedetailleerde informatie over hoe snel en gemakkelijk u een opstartbare diskette voor Windows NT of Windows 2000 kunt maken om snel toegang te krijgen tot een schijf die niet in de juiste volgorde staat voor opstartopdrachten op een Intel-processor.

Een opstartbare diskette makenflop
Een opstartbare diskette makenflop

Noodzakelijk

Lege diskette, Windows 2000 of Windows NT CD, of een draaiende Windows 2000 of Windows NT computer

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de diskette formatteren met het Windows NT-formatteringsprogramma. Typ bijvoorbeeld: format a op de opdrachtregel:

Stap 2

Markeer en kopieer het Ntldr-bestand dat zich op de Windows NT-installatieschijf, Windows NT-installatiediskette of een computer met dezelfde Windows NT bevindt. Als je dit bestand van Ntldr._ moet halen, gebruik dan de opdracht expand Ntldr._ Ntldr

Stap 3

Selecteer en kopieer het bestand Ntdetect.com naar de voorbereide diskette.

Maak een Boot.ini-bestand (kopieer het van een computer waarop een identieke versie van Windows NT is geïnstalleerd en pas het vervolgens aan in overeenstemming met de gegevens van het systeem dat u gebruikt).

Het volgende is een voorbeeld van een SCSI-schijf met een enkele partitie en Windows NT-besturingssysteem in de map \WINNT. De informatie in de sectie [besturingssystemen] hangt af van de configuratie van de Windows NT-computer waartoe u rechtstreeks toegang hebt.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op, start deze vanaf het opstartsysteem en voer Windows NT in.

Voor een succesvolle computer is de beste manier om de Windows DOS-emulatie niet op te starten, maar om een opstartbare diskette te maken. En het zal beter zijn omdat u tijdens het vormen van uw floppydisk de mogelijkheid heeft om alle noodzakelijke parameters te configureren. De emulatie bevat bijvoorbeeld geen stuurprogramma's voor de geluidskaart, dus games worden zonder geluid gespeeld.

Aanbevolen: