Hoe Maak Je Een Opstartbare Schijf Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Opstartbare Schijf Op Een Laptop
Hoe Maak Je Een Opstartbare Schijf Op Een Laptop

Video: Hoe Maak Je Een Opstartbare Schijf Op Een Laptop

Video: Hoe Maak Je Een Opstartbare Schijf Op Een Laptop
Video: How To Create Bootable USB Pendrive To Install Windows OS In Laptop 2024, Mei
Anonim

Om het besturingssysteem op een mobiele computer te installeren, moet u een opstartbare schijf of USB-station gebruiken. Als u Windows XP wilt installeren, zorg er dan voor dat u de benodigde stuurprogramma's op de schijf plaatst.

Hoe maak je een opstartbare schijf op een laptop
Hoe maak je een opstartbare schijf op een laptop

Het is nodig

  • - Dvd drive;
  • - Nero;
  • - een afbeelding van de installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Download eerst de image van de installatieschijf van het vereiste besturingssysteem. Dit maakt het veel gemakkelijker voor u om uw eigen opstartbare schijf te maken. Zorg ervoor dat de afbeelding alle vereiste bestanden bevat.

Stap 2

Download nu de stuurprogramma's die nodig zijn om de harde schijf goed te laten werken. Ze zijn meestal te vinden op de officiële website van de fabrikant van uw mobiele computer. Schrijf deze bestanden naar een USB-stick. Het is beter om een kleine flashdrive te gebruiken, zodat er geen problemen zijn met het lezen van dit apparaat.

Stap 3

Installeer het Nero Burning Rom-programma en start het. Plaats een lege dvd in de stationslade. Start Nero Express en selecteer DVD-Room (Boot).

Stap 4

Klik op het tabblad Downloaden. Vink het vakje naast Afbeeldingsbestand aan. Klik nu op de knop Bladeren en selecteer de vooraf gedownloade ISO-image van de installatieschijf.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Opnemen". Schakel het maken van multisessieschijven uit. Selecteer de brandsnelheid van de schijf uit de beschikbare opties. Houd er rekening mee dat Windows aanbeveelt om een lage schrijfsnelheid te gebruiken bij het maken van de installatieschijf.

Stap 6

Klik nu op de knop "Nieuw" en zorg ervoor dat de eerder geselecteerde afbeelding op de schijf staat. Klik op de knop "Nu branden" nadat u de functie voor het controleren van de opgenomen gegevens hebt uitgeschakeld. Wacht tot de dvd klaar is met branden.

Stap 7

Als u tijdens de installatie van het besturingssysteem op een mobiele computer extra stuurprogramma's moet installeren, drukt u op de F2-knop wanneer het bijbehorende venster verschijnt. Sluit een USB-stick aan op uw laptop en klik op de knop Update. Selecteer de vereiste bestanden en ga verder met de installatie van systeemcomponenten.

Aanbevolen: