Encryptieservice Inschakelen

Inhoudsopgave:

Encryptieservice Inschakelen
Encryptieservice Inschakelen

Video: Encryptieservice Inschakelen

Video: Encryptieservice Inschakelen
Video: Enable Filevault Encryption on Your Mac 2024, Mei
Anonim

Schijfcodering is op verschillende manieren ingeschakeld in verschillende versies van het Windows-besturingssysteem. Maar omdat het een reguliere OC-service is, impliceert de versleutelingsservice niet de betrokkenheid van extra programma's.

Encryptieservice inschakelen
Encryptieservice inschakelen

instructies:

Stap 1

In het besturingssysteem Windows XP is de coderingsservice standaard niet specifiek ingeschakeld, omdat deze begint op hetzelfde moment dat het besturingssysteem zelf opstart. Om de coderingsprocedure voor de geselecteerde map of het geselecteerde bestand uit te voeren, opent u het contextmenu van het geselecteerde bestand door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Ga naar het tabblad "Algemeen" van het dialoogvenster dat wordt geopend en gebruik de knop "Overig". Vink het vakje "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen" aan en autoriseer de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken (voor Windows XP).

Stap 2

Open het hoofdsysteemmenu van OS Windows versie 7 om de bewerking uit te voeren om codering van de besturingssysteemschijf in te schakelen met behulp van het hulpprogramma BitLocker n, ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw het gedeelte Systeem en beveiliging uit en vouw BitLocker-stationsversleuteling uit.

Stap 3

Gebruik de opdracht "BitLocker inschakelen" in het nieuwe dialoogvenster voor de schijf met de systeembestanden en wacht tot de volumescan is voltooid om te bepalen of de TMP-module moet worden geïnitialiseerd. Volg de aanbevelingen van de configuratiewizard voor gegevenscodering om de vereiste module aan te sluiten en wacht tot het systeem opnieuw is opgestart en het bericht over het initialiseren van de beveiligingsservice voor de TPM verschijnt.

Stap 4

Specificeer de gewenste methode voor het opslaan van de beveiligingssleutel in het volgende dialoogvenster van de wizard: - op een verwisselbare USB-drive; - in het geselecteerde bestand; - in gedrukte vorm (vereist een printerverbinding) Bevestig uw keuze door op "Volgende" te klikken " knop.

Stap 5

Pas het selectievakje in de regel "Start BitLocker-systeemcontrole" toe in het volgende dialoogvenster van de wizard en autoriseer de actie door op de knop "Doorgaan" te klikken. Bevestig de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de knop "Nu opnieuw opstarten" te klikken en controleer de implementatie van de coderingsbewerking in de statusbalk (voor Windows 7).

Aanbevolen: