Hoe Emulatie Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Emulatie Te Maken
Hoe Emulatie Te Maken

Video: Hoe Emulatie Te Maken

Video: Hoe Emulatie Te Maken
Video: Zelf Kaas maken 2024, Mei
Anonim

Elk computersysteem kan elk ander emuleren, met voldoende middelen. Hiervoor is een speciaal programma nodig, een emulator genaamd. Dergelijke programma's bestaan voor zowel computers als smartphones.

Hoe emulatie te maken
Hoe emulatie te maken

instructies:

Stap 1

Vaak is het nodig om een andere computer van hetzelfde type te emuleren op een IBM PC-compatibele computer. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om Linux op Windows te draaien, of omgekeerd, om te experimenteren met verschillende exotische besturingssystemen, bijvoorbeeld MenuetOS, zonder aparte partities op de harde schijf toe te wijzen.

Hier zijn verschillende emulators voor, met name QEMU, Bochs, Microsoft Virtual PC. Je kunt de eerste downloaden op het volgende adres https://wiki.qemu.org/Download. De gebruikershandleiding voor dit programma bevindt zich op

Stap 2

Programma's die een volledige pc emuleren, zijn zeer arbeidsintensief. Er zijn veel minder middelen nodig voor hun werkprogramma's die strikt gedefinieerde besturingssystemen emuleren. U kunt bijvoorbeeld Dosemu en DOSBOX gebruiken om DOS-programma's op Linux of Windows te draaien. De eerste werkt alleen op Linux en vereist dat de processor een x86-instructieset heeft. De tweede werkt op zowel Linux als Windows, op x86- en ARM-instructiesetprocessors, maar is langzamer en vereist meer RAM.

De eerste van de emulators kan worden gedownload op het volgende adres: https://dosemu.org/stable/. De tweede emulator is beschikbaar op de pagin

Stap 3

Heel vaak is het nodig om programma's die bedoeld zijn voor Windows in het Linux-besturingssysteem uit te voeren, bijvoorbeeld als dit laatste niet op de computer staat. Hiervoor is de Wine emulator bedoeld. Het is gebundeld met een aantal Linux-distributies. Als het ontbreekt, kunt u het downloaden van de volgende pagina:

Het nadeel van Wine is dat het niet compatibel is met alle programma's. Houd er ook rekening mee dat de licentie van de Internet Explorer-browser de lancering ervan onder deze emulator verbiedt.

Stap 4

Programma's die zijn ontworpen voor de Sinclair ZX Spectrum-computer kunnen niet alleen op een computer worden uitgevoerd, maar ook op veel modellen mobiele telefoons. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij het beleid van de huidige eigenaar van de rechten op Spectrum - Amstrad, dat het maken van dergelijke emulators door iedereen expliciet toestaat.

Op de volgende pagina vindt u een programma om deze computer te emuleren voor de combinatie van platform en besturingssysteem die u nodig heeft. https://www.worldofspectrum.org/emulators.html. De spellen zelf en andere programma's die in deze emulators kunnen worden uitgevoerd, zijn te vinden op dezelfde website op het volgende adres:

Aanbevolen: