Iso-bestanden Gebruiken

Inhoudsopgave:

Iso-bestanden Gebruiken
Iso-bestanden Gebruiken

Video: Iso-bestanden Gebruiken

Video: Iso-bestanden Gebruiken
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Als de gebruiker nog nooit met schijfkopieën heeft gewerkt, kan een bestand met de extensie.iso dat op de computer terechtkomt hem misschien in de war brengen: wat te doen met dit bestand, hoe het te openen en in het algemeen, waarom is het nodig?

Iso-bestanden gebruiken
Iso-bestanden gebruiken

instructies:

Stap 1

Het.iso-formaat wordt gebruikt om exacte kopieën van cd's en dvd's te maken, die niet alleen gegevens van het origineel dupliceren, maar ook systeeminformatie bevatten: ze "onthouden" bestandskenmerken, mapstructuur, kopteksten, enzovoort.. Iso-bestanden worden ook schijfkopieën genoemd.

Stap 2

Het is heel gebruikelijk om computerspellen te vinden die in het.iso-formaat worden gedistribueerd. Om zo'n bestand te lezen, moet u een speciale toepassing op uw pc installeren voor het maken van afbeeldingen en het emuleren van virtuele schijven. Deze programma's bevatten Alcohol 120%, DAEMON Tools, maar tegelijkertijd kan het bestand worden geopend met een eenvoudige archiver, bijvoorbeeld WinRAR of WinZIP.

Stap 3

Om een iso-bestand als een eenvoudige schijf te gebruiken, moet u de afbeelding ervan koppelen aan een virtuele schijf. Om dit te doen, start u een van de programma's, bijvoorbeeld DAEMON Tools, en selecteert u de taak in het menu Extra IDE Virtual Drive toevoegen. Wacht tot de nieuwe virtuele schijf is gemaakt.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de nieuw gemaakte schijf en selecteer Afbeelding koppelen in het contextmenu. Er wordt een extra venster geopend waarin u het pad moet opgeven naar het.iso-bestand dat op uw computer is opgeslagen.

Stap 5

Wanneer de schijfkopie op de virtuele schijf is gemount, kunt u het programma sluiten. Open Mijn computer. U zult zien dat er na alle lokale en verwisselbare schijven nog een schijf wordt toegevoegd. Nu kunt u ermee werken zoals elke andere schijf, bijvoorbeeld door mappen bladeren of de bestanden uitvoeren die u nodig hebt.

Stap 6

Om zo'n virtuele schijf te verwijderen, voert u het programma waarmee u deze hebt gemaakt opnieuw uit en selecteert u de opdracht IDE Virtual Drive verwijderen in het menu Extra, bevestigt u uw acties in het aanvraagvenster. De schijf wordt samen met de schijfkopie verwijderd. Als u informatie uit een nieuw iso-bestand nodig heeft, kunt u de virtuele schijf niet verwijderen, maar er gewoon een nieuwe schijfkopie op aankoppelen.

Aanbevolen: