Wat Te Doen Als Het Geluid Van Uw Computer Verdwijnt?

Wat Te Doen Als Het Geluid Van Uw Computer Verdwijnt?
Wat Te Doen Als Het Geluid Van Uw Computer Verdwijnt?

Video: Wat Te Doen Als Het Geluid Van Uw Computer Verdwijnt?

Video: Wat Te Doen Als Het Geluid Van Uw Computer Verdwijnt?
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, April
Anonim

Comfortabel werken is alleen mogelijk op een volledig functionele computer. Soms is de gebruiker verrast om te merken dat de computer geen geluid meer heeft, een dergelijke storing maakt het onmogelijk om naar muziek te luisteren en videobestanden volledig te bekijken.

Wat te doen als het geluid van uw computer verdwijnt?
Wat te doen als het geluid van uw computer verdwijnt?

In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt het verdwijnen van geluid geassocieerd met de installatie van een programma, een systeemupdate of de installatie van een nieuwe versie van het besturingssysteem. Als het geluid verdwijnt, open dan: Startmenu, Configuratiescherm, Systeem, Hardware, Apparaatbeheer.

Vouw in het geopende venster het item "Besturing voor geluid, video en games" uit. U zult zien dat een of meer apparaten geel zijn gemarkeerd. Dit betekent dat dit apparaat niet goed werkt.

Er is meestal maar één reden voor een onjuiste bediening: het ontbreken van de vereiste driver. Dubbelklik op het geselecteerde apparaat, u ziet een bericht dat er geen stuurprogramma's voor dit apparaat zijn geïnstalleerd. Ze zijn meestal te vinden op de schijf die bij het moederbord is geleverd, maar ze kunnen ook aanwezig zijn op de installatieschijf met het besturingssysteem.

Plaats de driverschijf in het station en begin met het opnieuw installeren van de driver door op de knop "Opnieuw installeren" te klikken. Selecteer in het venster dat verschijnt de automatische installatie. Hiermee wordt naar stuurprogramma's op de schijf gezocht. Dit proces kan enige tijd duren. Als de installatie is gelukt, ziet u een bijbehorend bericht.

Als er meerdere apparaten geel zijn gemarkeerd, zoek dan naar stuurprogramma's voor elk van hen. Start vervolgens uw computer opnieuw op, het geluid zou moeten verschijnen. In het geval dat Windows de benodigde stuurprogramma's niet op de schijf heeft gevonden, probeer dan op een andere te zoeken, zelfs als het een schijf is van een ander besturingssysteem.

Als u de stuurprogramma's die u nodig hebt niet kunt vinden op de schijven die u heeft, zoek ze dan op internet. Ga naar de officiële website van de fabrikant van je geluidskaart, of laptop als je een laptop hebt. Pak de gevonden stuurprogramma's (als ze zijn verpakt) uit in een van de mappen op uw harde schijf en selecteer vervolgens tijdens het installatieproces de optie "Installeer vanaf een opgegeven locatie" en geef de map met de stuurprogramma's op.

Als u na het controleren van uw computer ziet dat alle apparaten goed werken, maar er is geen geluid, controleer dan uw geluidsinstellingen. Open het "Configuratiescherm", selecteer de sectie "Geluiden en audioapparaten - Audio". Het geluid is mogelijk gedempt of de schuifregelaars staan helemaal naar beneden. Controleer ten slotte uw luidsprekers - misschien ligt de reden voor het gebrek aan geluid daarin. Om dit te controleren, sluit u een koptelefoon aan op de computer - als er geluid is, werkt de computer naar behoren en moet de oorzaak van het probleem in de luidsprekers worden gezocht.

Aanbevolen: