Wat Te Doen Als Er Geen Geluid Is?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Er Geen Geluid Is?
Wat Te Doen Als Er Geen Geluid Is?

Video: Wat Te Doen Als Er Geen Geluid Is?

Video: Wat Te Doen Als Er Geen Geluid Is?
Video: NOOIT meer verstopte telefoonspeakers met deze tip! | Handig 2024, Mei
Anonim

Na nauwelijks een bestand te hebben gevonden met een film op internet die u al lang wilde bekijken, kan het zijn dat het programma waarmee u dit bestand hebt geopend, geen geluid afspeelt. Om met deze overlast om te gaan, moet je uitzoeken met welke codec de audiotrack is gecomprimeerd en het ontbrekende onderdeel op je computer installeren.

Wat te doen als er geen geluid is?
Wat te doen als er geen geluid is?

Noodzakelijk

  • - video bestand;
  • - GSpot-programma;
  • - VideoInspector-programma;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

Een aantal spelers heeft een optie om te zoeken naar ontbrekende codecs op internet. Als het programma waarmee u het bestand probeerde te openen deze mogelijkheid niet heeft, is niet alles verloren. Het hulpprogramma GSpot kan helpen bij het bepalen van de naam van de codec die is gebruikt om de audiotrack te comprimeren.

Stap 2

Open het GSpot-venster en klik op de bladerknop in het paneel Bestand. Selecteer het filmbestand dat zonder geluid wordt afgespeeld en klik op de knop "Openen". Het kan enkele seconden duren voordat het programma informatie uit het bestand heeft gehaald.

Stap 3

Besteed aandacht aan de inhoud van het audiopaneel, dat zich linksonder in het GSpot-venster bevindt. In het veld Codec wordt de naam weergegeven van de codec die wordt gebruikt voor audiocompressie en in het veld Stat wordt een bericht weergegeven over de afwezigheid van de vereiste codec in het systeem.

Stap 4

Markeer de volledige codecnaam in het tekstvak en kopieer deze. Open de pagina van een van de zoekdiensten in een browser en voer de naam van de ontbrekende codec in het zoekvak in.

Stap 5

Om te zoeken kunt u de site free-codecs.com gebruiken. Open de hoofdpagina in een browsertabblad en voer de codecnaam in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster in. Start de zoekopdracht met de Enter-toets.

Stap 6

Volg de tekstlink die in de zoekresultaten verschijnt. Eenvoudige instructies voor het installeren van de codec zijn te zien onder de downloadlink. Hiervoor moet u in de regel een bestand met de extensie inf uit de geladen gegevens selecteren en daarop de optie Installeren van het contextmenu toepassen.

Stap 7

Download de codec via de link en installeer deze zoals beschreven in de uitleg.

Stap 8

Om de ontbrekende codec te identificeren en te zoeken, kunt u het programma VideoInspector gebruiken. Open het videobestand erin met de knop "Bladeren". Informatie over geluidscompressie wordt weergegeven in het onderste deelvenster van het programmavenster.

Stap 9

Als er geen codec is die audio in het bestand comprimeert, klikt u op de knop Laden in het veld Codec van het audiopaneel.

Aanbevolen: