Hoe Het Wisselbestand Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Plaatsen
Hoe Het Wisselbestand Te Plaatsen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Plaatsen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Plaatsen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Het wisselbestand wordt door het systeem gebruikt als een opslagplaats van uitvoerbare programmabestanden die niet in het RAM passen, maar toch moeten worden gebruikt. Een evenwichtige grootte van het wisselbestand versnelt het systeem aanzienlijk en maakt het gemakkelijker om ermee te werken. Tegelijkertijd kan te weinig opslagruimte de prestaties van Windows negatief beïnvloeden.

Hoe het wisselbestand te plaatsen
Hoe het wisselbestand te plaatsen

instructies:

Stap 1

Het wisselbestand wordt geconfigureerd via het corresponderende item in het Configuratiescherm. Ga naar Start Menu - Configuratiescherm - Systeem - Geavanceerd. Selecteer het tabblad "Prestaties" - "Opties" - "Geavanceerd" - "Wijzigen". Er wordt een venster geopend waarin u alle parameters van deze opslag kunt configureren.

Stap 2

Als je meerdere harde schijven in je computer hebt geïnstalleerd, is het beter om het wisselbestand op de snelste HDD te plaatsen. Het is raadzaam om de opslag niet op dezelfde schijf met het systeem te plaatsen.

Stap 3

Als u slechts één HDD hebt geïnstalleerd, maar deze is verdeeld in verschillende virtuele partities, kunt u het wisselbestand het beste niet op systeemstation C plaatsen, maar op de aangrenzende partitie. De opslag mag niet het grootste deel van de vrije schijfruimte in beslag nemen. Gebrek aan vrije ruimte voor programma's zal de prestaties van actieve applicaties negatief beïnvloeden.

Stap 4

Als u voldoende vrije ruimte op uw harde schijf hebt (meer dan 4 GB), moet u de grootte van de opslag niet aanpassen en zou het veel redelijker zijn om het systeem zelf de toegewezen schijfruimte te laten beheren voor ruil.

Stap 5

Als u de grootte van het bestand toch wilt beperken, kan de minimumgrootte anderhalf keer groter worden opgegeven dan de hoeveelheid RAM en het maximum - de hoeveelheid computer-RAM vermenigvuldigd met drie.

Stap 6

Nadat u de parameters van de tijdelijke opslag hebt ingesteld, drukt u op de knop "Instellen" om de wijzigingen toe te passen en moet u uw computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: