Hoe Het Computergeheugen Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Computergeheugen Te Controleren?
Hoe Het Computergeheugen Te Controleren?

Video: Hoe Het Computergeheugen Te Controleren?

Video: Hoe Het Computergeheugen Te Controleren?
Video: How to Check Your PC RAM With Windows 10 Memory Diagnostic Tool 2024, April
Anonim

De computer begon een "blauw scherm des doods" te geven? Systeem loopt vaak vast? Krijg je fouten bij het uitvoeren van bepaalde programma's? Dit alles kan duiden op problemen met RAM. Voor een nauwkeurige diagnose is het noodzakelijk om het geheugen op fouten te testen.

Hoe het computergeheugen te controleren?
Hoe het computergeheugen te controleren?

Noodzakelijk

Om het RAM-geheugen te testen, heb je een gratis testerprogramma Memtest86 nodig

instructies:

Stap 1

De officiële website van het programma voor het testen van geheugen https://memtest86.com/ Nadat u deze site hebt betreden, opent u de link "Gratis download". Vanaf hier moet je een opstartbare schijfkopie downloaden, die je nodig hebt om je geheugen te testen. Klik op de link "ISO-image voor het maken van opstartbare cd (Windows - zip)". Pak het archief uit nadat u het hebt gedownload. De gecomprimeerde afbeelding moet als schijfkopie op een cd worden gebrand. Houd er rekening mee dat u geen iso-bestand, maar de afbeelding ervan kan worden gemaakt met behulp van software voor het branden van cd's

Stap 2

Start je computer opnieuw op. Ga naar BIOS en installeer boot vanaf dvd-station. Plaats de schijf waarop u de memtest86-image hebt gebrand in de diskettedrive. Na het opstarten vanaf deze schijf, zal Memtest automatisch beginnen met het testen van je RAM. Als geheugenfouten worden gedetecteerd, zal het hulpprogramma een bericht over de fout weergeven in de kolom "fouten" van het werkscherm. Als de computer was overgeklokt en daarna fouten in het geheugen verschenen, is het noodzakelijk om de versnelling te verminderen of terug te keren naar de standaardfrequentie, waarbij het overklokken wordt stopgezet. Als er fouten optreden met de standaardfrequentie, moet het geheugen worden vervangen.

Aanbevolen: