Computergeheugen Vrijmaken?

Inhoudsopgave:

Computergeheugen Vrijmaken?
Computergeheugen Vrijmaken?
Anonim

Soms heb je veel vrije ruimte nodig om een belangrijk programma te installeren. Maar wat te doen als Windows constant berichten laat zien dat het geheugen op de harde schijf op is, terwijl er behalve hulpprogramma's niets op staat. Om het geheugen van uw computer goed op te schonen zonder systeembestanden te verwijderen, moet u deze stappen volgen.

Computergeheugen vrijmaken?
Computergeheugen vrijmaken?

instructies:

Stap 1

Controleer uw c: schijf of bureaublad op verdachte mappen die een hoop onnodige gegevens bevatten.

Stap 2

Als er geen op de computer staat, moet u de tijdelijke computerbestanden die door het systeem zijn gemaakt, verwijderen om te werken en vervolgens worden opgeslagen. U kunt tijdelijke bestanden verwijderen met Verkenner of Bestandsbeheer. Ga naar de volgende map (C: Documents and SettingsхххххLocal SettingsTemp), verwijder alle inhoud. Voor Windows 7 is het pad iets anders - C: UsersхххххAppDataLocalTemp (waarbij "xxxx" de gebruikersnaam is). Als u Verkenner wilt gebruiken, moet u de weergave van verborgen bestanden en mappen in de instellingen inschakelen. U kunt ook de map Temp in C: WINDOWS controleren. Door deze stappen uit te voeren, maakt u minimaal 800 MB schijfruimte vrij.

Stap 3

Een andere manier is om systeembestanden te verkleinen. Als er bestanden "pagefile.sys" of "hiberfil.sys" op de C:-schijf staan, kunnen deze worden verkleind of naar een andere schijf worden verplaatst.

Stap 4

Daarna kunt u doorgaan met het opschonen van elke andere schijf.

Om wat ruimte vrij te maken kun je gebruik maken van de standaard Windows-functies. Nadat u de eigenschappen van de schijf hebt geopend, selecteert u "Schijfopruiming". Dit programma is ontworpen om tijdelijke en onnodige bestanden te vinden. Zodra het zoeken is voltooid, markeert u alle onnodige bestandstypen en bevestigt u de verwijdering.

Stap 5

Een andere manier is om mappen te comprimeren. Om de grootte van een specifieke map te verkleinen, opent u de eigenschappen ervan en klikt u op de knop "Overig", en vinkt u vervolgens het vakje aan naast "Inhoud comprimeren om schijfruimte te besparen". Na een paar minuten wachten, verkleint u de mapgrootte met ongeveer 5-10%.

Aanbevolen: