Hoe Installeer Ik Een Lettertype In AutoCAD

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Lettertype In AutoCAD
Hoe Installeer Ik Een Lettertype In AutoCAD

Video: Hoe Installeer Ik Een Lettertype In AutoCAD

Video: Hoe Installeer Ik Een Lettertype In AutoCAD
Video: Как добавить дополнительные шрифты в AutoCAD 2024, Mei
Anonim

Bij het verfraaien van tekeningen in AutoCAD met tekstlabels is het lang niet altijd handig om het standaardlettertype te gebruiken. Daarom biedt het programma de mogelijkheid om willekeurige lettertypen te selecteren. U kunt alle lettertypeparameters instellen, van lettertype en grootte tot gewicht, tekenbreedte en letterhoek.

Hoe installeer ik een lettertype in AutoCAD
Hoe installeer ik een lettertype in AutoCAD

Noodzakelijk

AutoCAD-programma

instructies:

Stap 1

Om tekst in een lettertype te schrijven met de parameters die u nodig hebt, moet u een tekststijl maken. Begin met het maken van een nieuwe tekststijl door het dialoogvenster Tekststijl te activeren. Gebruik hiervoor de opdrachtregel om de opdracht STYLE te typen en uit te voeren of selecteer de optie Tekststijl op het tabblad Opmaak op de menubalk.

Stap 2

Klik op de knop Nieuw om het dialoogvenster Nieuwe tekststijl te activeren. Voer een naam in voor de nieuwe stijl en klik op de knop OK. De stijlnaam mag niet langer zijn dan 255 tekens, spaties zijn toegestaan. Nadat u op OK hebt geklikt, keert het programma terug naar het dialoogvenster Tekststijl, waar u alle kenmerken van de nieuwe tekststijl kunt instellen.

Stap 3

Selecteer de lettertypenaam in de vervolgkeuzelijst Lettertypenaam door erop te klikken. In het voorbeeldvenster, dat zich in hetzelfde dialoogvenster bevindt, ziet u een voorbeeldlettertype. Als het geselecteerde lettertype verschillende gewichten ondersteunt (cursief, vet, enzovoort), kunt u er een selecteren in de vervolgkeuzelijst Lettertypestijl.

Stap 4

Stel in het vak Grootte de hoogte van het lettertype in. Als u de hoogte op nul instelt bij het maken van de stijl, wordt om de hoogte gevraagd wanneer het TEXT- of DTEXT-commando wordt geactiveerd.

Stap 5

Het programma biedt ook de mogelijkheid om speciale effecten van een tekststijl te creëren: oriëntatie, compressie en uitrekken, de hellingshoek van tekens. De waarden van deze parameters worden ingesteld door de bijbehorende vakjes aan te vinken - Ondersteboven, Achterwaarts, Verticaal, Breedtefactor, Schuine hoek. Een voorbeeldlettertype met het toegewezen effect wordt weergegeven in het voorbeeldvenster.

Stap 6

Nadat u alle stijlparameters hebt ingesteld, klikt u op de knop Toepassen - en de gemaakte stijl wordt de huidige, het lettertype van de ingevoerde tekst ziet eruit in overeenstemming met de parameters die u hebt opgegeven.

Aanbevolen: