Computergeheugen Bekijken

Inhoudsopgave:

Computergeheugen Bekijken
Computergeheugen Bekijken

Video: Computergeheugen Bekijken

Video: Computergeheugen Bekijken
Video: Kingston Technologies - i3D Case Study 2024, Mei
Anonim

Om erachter te komen of een programma of game compatibel is met een bepaalde computer, moet u de systeemvereisten van de toepassing en de specificaties van de computer kennen. Het geheugen is verantwoordelijk voor de uitvoering van programma's en games.

Computergeheugen bekijken
Computergeheugen bekijken

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten computergeheugen. De twee belangrijkste hiervan zijn RAM en fysiek geheugen. Om het RAM-geheugen van de computer te bekijken, ook wel RAM of RAM genoemd, moet u het standaard Windows-programma "Run" aanroepen. Klik hiervoor op het menu "Start", selecteer "Alle programma's" - "Accessoires" en klik op de snelkoppeling van het programma "Uitvoeren". Het programma zal u vragen om de naam van een bestand, toepassing of bron in te voeren om het te openen. Voer de lettercombinatie dxdiag in het veld Openen in. Klik OK". U hebt zojuist de DirectX Diagnostic Tool uitgevoerd. Hiermee kunt u de fysieke basisparameters van uw computer of laptop bekijken. Zoek op het hoofdtabblad onder de naam "Systeem" de kolom "Geheugen". Deze grafiek geeft de hoeveelheid RAM in de computer weer. Elke 1024 MB is gelijk aan 1 GB. Naast de geheugenregel staat het wisselbestand, de hoeveelheid virtueel geheugen die u kunt configureren.

Stap 2

Het tweede belangrijke computergeheugen is fysiek, met andere woorden, het volume van de harde schijf (HDD). Hoe groter de harde schijf, hoe meer verschillende programma's, games en andere gegevens erop kunnen worden opgeslagen. Om het volume van de harde schijf en het vrije gedeelte ervan te bekijken, gaat u naar "Deze computer", zoekt u de schijf (C:), klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Eigenschappen". U ziet een diagram met de gebruikte en vrije ruimte op de harde schijf, evenals het bijschrift "Capacity", dat de grootte van de gehele harde schijf weergeeft.

Door deze twee stappen te voltooien, leert u alle kenmerken van de computer kennen die bij de geheugeninstelling horen.

Aanbevolen: