Hoe Computergeheugen Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Computergeheugen Te Identificeren?
Hoe Computergeheugen Te Identificeren?

Video: Hoe Computergeheugen Te Identificeren?

Video: Hoe Computergeheugen Te Identificeren?
Video: Hoe een Narcist Terugpakken? 2024, Mei
Anonim

Soms moet u de mogelijkheden van uw pc correct inschatten, dus u moet precies weten hoe groot het RAM-geheugen is, omdat dit een van de belangrijkste kenmerken van een computer is. Er zijn verschillende manieren om de grootte van RAM te bepalen.

Hoe computergeheugen te identificeren?
Hoe computergeheugen te identificeren?

instructies:

Stap 1

De eerste en moeilijkste manier voor een onervaren computergebruiker is om te kijken naar de geheugentest die plaatsvindt tijdens het opstartproces.

Stap 2

U kunt ook gebruikmaken van de functionaliteit van het Windows-besturingssysteem. Klik eerst met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in de lijst. In het venster dat wordt geopend, in het gedeelte "Algemeen", worden meestal de hoeveelheid en CPU van het RAM-geheugen aangegeven.

Stap 3

Als u voldoende tijd heeft om extra software te installeren, kunt u de programma's Soft Sandra of Everest installeren, waarmee u de meest nauwkeurige informatie krijgt over de bronnen van uw computer.

Stap 4

Als uw computer een Linux-besturingssysteem heeft, kunt u het hulpprogramma Top gebruiken. Dit programma is de beheerder van alle processen die op de computer plaatsvinden, met zijn hulp is het ook mogelijk om het RAM-geheugen te bepalen.

Stap 5

Als uw computer niet werkt en u zo snel mogelijk de grootte van het RAM-geheugen wilt weten, kunt u de zijwand van de systeemeenheid verwijderen. Kijk vervolgens goed naar de inscripties of stickers die op de RAM-chips staan.

Aanbevolen: