Hoe Onnodige Bestanden Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Bestanden Te Verwijderen
Hoe Onnodige Bestanden Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Bestanden Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Bestanden Te Verwijderen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

De computer is een belangrijk onderdeel van het leven van een modern persoon. Maar niet alleen als amusement. Dankzij deze slimme machine slaan we gegevens op die voor ons belangrijk zijn. Of het nu voor werk is of iets persoonlijks, het maakt niet uit. Maar helaas is het computergeheugen niet onbeperkt, dus je moet de gegevens soms "opschonen". Als we weten waar we mee te maken hebben, dan is de taak eenvoudig. Wat als u onnodige bestanden in het rootsysteem van uw computer wilt verwijderen?

Hoe onnodige bestanden te verwijderen
Hoe onnodige bestanden te verwijderen

instructies:

Stap 1

Er zijn nogal wat manieren om onnodige bestanden te verwijderen. Elk van hen heeft bepaalde voor- en nadelen. Neem bijvoorbeeld de standaard verwijderingsmethode - wijs de cursussen naar een onnodig bestand, klik eenmaal met de linkermuisknop, houd vast en "sleep" het naar de prullenbak. Wat is het voordeel van deze methode - het bestand uit de map wordt als het ware verwijderd, maar het wordt opgeslagen op de harde schijf en kan worden hersteld.

Als u met de rechtermuisknop op het pictogram "mandje" klikt, verschijnt er een contextmenu. In dit menu vinden we het item "prullenbak legen". Wanneer dit item is geactiveerd, wordt het winkelmandje leeggemaakt, dat wil zeggen dat de inhoud volledig is verwijderd en niet meer kan worden hersteld. Voor snellere verwijdering van bestanden, waarbij u de prullenbak omzeilt, kunt u de Shift + Delete-toetscombinatie gebruiken. In dit geval kan het bestand niet meer worden hersteld.

Stap 2

U kunt ook speciale "opschoon"-programma's installeren, zoals CCleaner. Bij het opstarten scant het de harde schijf op bestanden die niet waardevol zijn, maar door een aantal problemen is het systeem in het geheugen gebleven en neemt het ruimte in beslag. Na het scannen voert het programma alle gegevens van onnodige bestanden uit. Dan kunnen ze worden verwijderd. Het zal uw computer of belangrijke gegevens niet schaden.

Stap 3

Als er veel meer onnodige bestanden zijn dan nodig, dan is de beste oplossing om gewoon de harde schijf te formatteren. Alle benodigde informatie kan naar cd- of dvd-schijven worden geschreven en na het formatteren worden ze teruggezet naar het computergeheugen.

Aanbevolen: