Hoe Dvd-ram Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-ram Op Te Nemen
Hoe Dvd-ram Op Te Nemen

Video: Hoe Dvd-ram Op Te Nemen

Video: Hoe Dvd-ram Op Te Nemen
Video: DVD-RAM: The Disc that Behaved like a Flash Drive 2024, Mei
Anonim

Het branden van een cd in Windows XP is eenvoudig met behulp van standaardtools van het besturingssysteem. Om dvd's te branden, hebt u speciale software nodig, zoals Nero Burning Rom of Nero Express.

Hoe dvd-ram op te nemen
Hoe dvd-ram op te nemen

Noodzakelijk

Nero Express-software

instructies:

Stap 1

Een van de meest populaire opnameprogramma's van vandaag is het Nero-pakket. Je hebt maar één hulpprogramma uit dit pakket nodig, en absoluut elke versie. Aanbevelingen bij het kiezen van een versie van het programma zijn als volgt: hoe lager de prestaties van de computer, hoe ouder de versie moet worden gekozen.

Stap 2

Hoogstwaarschijnlijk is dit pakket al op uw computer geïnstalleerd. Om dit te controleren, klikt u op het menu Start, vouwt u Alle programma's uit en zoekt u de Nero-map. Als u deze map met snelkoppelingen niet kunt vinden, moet u het programma downloaden en installeren.

Stap 3

Open Nero Express. Selecteer in het hoofdvenster van het programma het type gegevens dat naar de lege schijf wordt verzonden. De sectie "Gegevens" zal als voorbeeld worden gebruikt, d.w.z. opnamebestanden van verschillende formaten. Klik op dit item en selecteer het type schijf (cd of dvd).

Stap 4

Nu moet je de lade van je drive openen, een lege schijf laden en op de lade duwen of op een knop op de drive drukken. Klik in het Nero Express-opnamevenster dat wordt geopend op de knop "Toevoegen" aan de rechterkant.

Stap 5

Geef in het geopende venster "Mappen en bestanden toevoegen" het pad naar de vereiste bestanden en mappen op, selecteer ze en klik op de knop "Toevoegen". Gebruik het blok "Snelkoppelingen" om snel naar de systeemcatalogi (Mijn documenten, Mijn computer, enz.) te navigeren.

Stap 6

Let bij het toevoegen van bestanden en mappen op de indicatorstrip onder aan het programmavenster. U ziet strepen van geel en rood op de liniaal. De rode balk is het laatste teken voor het toevoegen van bestanden. Zodra de accumulatiebaan van de schijf voorbij deze baan is, wordt het onmogelijk om de schijf te beschrijven. Verwijder daarom enkele bestanden zodat de indicator teruggaat naar de vorige groene kleur.

Stap 7

Klik vervolgens op de knop Volgende om naar de volgende stap te gaan. Selecteer in het venster "Definitieve brandinstellingen" het station en de brandsnelheid. De aanbevolen snelheid wordt automatisch ingesteld door middel van het programma zelf. Om de opname te starten, drukt u op de knop met dezelfde naam en wacht u tot het proces is beëindigd.

Stap 8

Wanneer u klaar bent met het branden van de schijf, klikt u op de knop "OK", sluit u het programma en duwt u de schijflade weer naar binnen om deze te controleren.

Aanbevolen: