Hoe AutoCAD Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe AutoCAD Te Verwijderen
Hoe AutoCAD Te Verwijderen

Video: Hoe AutoCAD Te Verwijderen

Video: Hoe AutoCAD Te Verwijderen
Video: AutoCAD 2D Basics - Tutorial to draw a simple floor plan (Fast and efective!) PART 1 2024, Mei
Anonim

Volledige verwijdering van AutoCAD kan nodig zijn, zowel bij het installeren van een nieuwe versie van het product als als een noodzaak die ontstaat na een mislukte integratie van plug-ins en add-ons, die een kritieke programmafout veroorzaakten. In veel gevallen komt het erop neer dat het besturingssysteem opnieuw moet worden geïnstalleerd, hoewel dit niet altijd nodig is.

CAD-software Autodesk Autocad
CAD-software Autodesk Autocad

Waarom is het niet altijd gemakkelijk om Autocad 2013 te verwijderen?

Autocad 2013 is een softwareproduct dat veel van de resources van het besturingssysteem en de hardware vraagt. Tijdens de installatie reserveert Acad ruimte in een aantal mappen op de lokale systeemschijf en in het volume waarop de installatie is uitgevoerd. Daarnaast brengen Autodesk-producten wijzigingen aan in het register in twee van zijn filialen en plaatsen de licentiebestanden in twee mappen op de lokale media. Bij het opnieuw installeren kan het Autocad-installatieprogramma sporen van de vorige versie op de computer detecteren en de installatie niet correct voltooien, dus u moet het eerder geïnstalleerde programma volledig verwijderen.

Voorbereiden om te verwijderen

De verwijderingsprocedure duurt ongeveer 20 minuten en is heel eenvoudig.

Voordat u Autocad 2013 gaat verwijderen, moet u:

- antivirussoftware uitschakelen zodat het het verwijderen van uitvoerbare bestanden, bibliotheken en het bewerken van het register niet blokkeert;

- maak een systeemherstelpunt aan;

- maak een back-up van het systeemregister;

- installeer het Microsoft Fixit-hulpprogramma voor Windows;

- sluit alle toepassingen af.

Volledige verwijdering van Autocad 2013 en andere versies

De eerste fase van het verwijderen wordt uitgevoerd met behulp van het standaard Windows-hulpprogramma "Programma's verwijderen". Eerst worden alle add-ons voor het Autocad-programma verwijderd, daarna het CAD-complex zelf. Dit wordt gevolgd door het verwijderen van het programma door middel van het reeds geïnstalleerde Fixit. Na het verwijderen kan u worden gevraagd om het systeem opnieuw op te starten, wat moet worden geaccepteerd.

Dit wordt gevolgd door het verwijderen van de licentiebestanden. Ze bevinden zich in de directory's C:\ProgramData\FLEXnet voor Windows 7 of Windows Vista en C:\Documenten en instellingen\All Users\Application Data\FLEXnet voor het besturingssysteem Windows XP. De licentiebestanden heten in beide gevallen adskflex_tsf.data en adskflex_tsf.data.backup.

Na het verwijderen van het programma blijven de werkmappen van het programma op de harde schijf staan, die handmatig moeten worden verwijderd. De beste manier om dit te doen, is door op verzoek van Autodesk naar mappen op de systeemschijf te zoeken. Vergeet niet om de prullenbak te legen, of gebruik de Shift + Delete-toetscombinatie bij het verwijderen.

Ten slotte moet u de map Temp op het systeemstation wissen en de registersleutels HKEY_CURRENT_USER / Software / Autodesk en HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Autodesk verwijderen. Vervolgens moet u de computer opnieuw opstarten, waarna u een nieuw herstelpunt en een nieuwe back-up van het register moet maken, waarna Autocad 2013 als volledig verwijderd van de computer kan worden beschouwd.

Aanbevolen: