Geheugen Toewijzen Voor Een Videokaart

Inhoudsopgave:

Geheugen Toewijzen Voor Een Videokaart
Geheugen Toewijzen Voor Een Videokaart

Video: Geheugen Toewijzen Voor Een Videokaart

Video: Geheugen Toewijzen Voor Een Videokaart
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Sommige desktop- en mobiele computers gebruiken geïntegreerde videoadapters. Het gebruik ervan kan de kosten van een computer aanzienlijk verlagen. Bovendien verlengt de aanwezigheid van een dergelijk apparaat de werking van de laptop zonder op te laden.

Geheugen toewijzen voor een videokaart
Geheugen toewijzen voor een videokaart

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste nadeel van geïntegreerde videochips is hun relatief zwakke prestatie. Ingebouwde videoadapters werken met het RAM-geheugen van de computer. Wijzig de instellingen voor de videokaart om de grafische kwaliteit van sommige games te verbeteren.

Stap 2

Veel geïntegreerde videokaarten gebruiken in eerste instantie een kleine hoeveelheid RAM. Wanneer je een krachtige grafische applicatie start, pakt het toestel automatisch het juiste aantal RAM-segmenten op. Wijzig het maximaal gebruikte volume. Start uw computer of laptop opnieuw op.

Stap 3

Open het BIOS-menu door op de gewenste toets te drukken. In de regel is de beschrijving van de functietoetsen beschikbaar in het eerste opstartmenu. Nadat u het hoofdvenster van het BIOS-menu hebt geopend, navigeert u naar Advanced Chipset Features (Advanced Options).

Stap 4

Houd er rekening mee dat de namen van bepaalde items kunnen verschillen, afhankelijk van het model van het moederbord van uw computer.

Stap 5

Markeer nu het veld Frame Buffer Size en druk op Enter. Stel de waarde in voor de maximale hoeveelheid toegewezen geheugen. In de meeste gevallen heeft het geen zin om meer dan 30% van het totale RAM-geheugen te gebruiken. Dit zal uw computer alleen maar vertragen.

Stap 6

Met sommige versies van moederborden kunt u niet alleen de maximale, maar ook de minimale waarde van het toegewezen RAM-geheugen wijzigen. Open het AGP-menu (PCI Express) en zoek het veld Apertura-formaat.

Stap 7

Verdubbel het effectieve volume. Als de videoadapter al 256 MB gebruikt, zal het wijzigen van deze optie niet het gewenste resultaat opleveren.

Stap 8

U kunt de parameters van de videoadapter ook wijzigen met behulp van de juiste software. Download het programma van de site van de fabrikant van het moederbord of de CPU. Configureer de geïntegreerde chip met de toepassing van uw keuze.

Aanbevolen: