Hoe Autocad Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Autocad Te Installeren
Hoe Autocad Te Installeren

Video: Hoe Autocad Te Installeren

Video: Hoe Autocad Te Installeren
Video: Autocad Les 0 - Downloaden en installeren 2024, Mei
Anonim

AutoCAD is een systeem ontwikkeld door Autodesk, het is de wereldleider in computerondersteunde ontwerpsoftware. AutoCAD wordt veel gebruikt in verschillende gebieden van menselijke activiteit, zoals industriële en civiele bouw, machinebouw, cartografie, GIS. Laten we dit systeem stapsgewijs installeren met AutoCAD Map 3D 2011 als voorbeeld.

Hoe autocad te installeren
Hoe autocad te installeren

Noodzakelijk

  • Beheerdersrechten voor de pc waarop AutoCAD wordt geïnstalleerd.
  • Serienummer - Dit moet op de AutoCAD-verpakking worden afgedrukt. Als u een upgrade uitvoert van een eerdere versie van AutoCAD, moet u het serienummer gebruiken. Het is ook te vinden op de juiste verpakking, of te vinden door Help → Over te selecteren in het AutoCAD-menu.

instructies:

Stap 1

AutoCAD wordt geïnstalleerd met een speciaal installatieprogramma dat ofwel automatisch start, of u moet het bestand Setup.exe in de hoofdmap van de cd zoeken en het uitvoeren. Na initialisatie zal het scherm het menu weergeven dat wordt weergegeven in de afbeelding "Startmenu". We selecteren het item "Producten installeren" (Installatie van producten).

Start menu
Start menu

Stap 2

Op de volgende pagina wordt u gevraagd om te selecteren welke van de gebundelde producten we willen installeren.

Stap 3

Verder wordt voorgesteld om de Licentieovereenkomst te lezen en te accepteren (of te verwerpen).

Licentieovereenkomst
Licentieovereenkomst

Stap 4

De volgende pagina is een korte vragenlijst: voornaam, achternaam van de gebruiker en de naam van de organisatie die het systeem heeft gekocht. Hieronder moet u kiezen of u AutoCAD voor een proefperiode van 30 dagen wilt installeren of klaar bent om het serienummer en de sleutel op de verpakking in te voeren. Klik na het invullen van de vereiste velden op de knop Volgende.

Product- en gebruikersinformatie
Product- en gebruikersinformatie

Stap 5

Voordat u het installatieproces start, wordt u gevraagd om de juistheid van de instellingen te controleren en elk product afzonderlijk te configureren om te worden geïnstalleerd. Om de installatieparameters en de samenstelling van de geïnstalleerde componenten te wijzigen, selecteert u het product in het vervolgkeuzemenu "Selecteer een product om te configureren" en klikt u op de knop "Configureren".

Stap 6

Als u besluit de installatie-instellingen te wijzigen en op de knop "Configureren" hebt geklikt, wordt u eerst gevraagd om het type licentie "Stand-alone licentie" of "Netwerklicentie" te selecteren. Als u besluit niets te veranderen, kunt u dit en de volgende vier punten van de instructies overslaan.

Een licentietype selecteren
Een licentietype selecteren

Stap 7

Door op de knop Volgende te klikken, ziet u de pagina die in de afbeelding wordt weergegeven. Hier wordt u gevraagd om het type installatie te kiezen: "Typisch" of "Aangepast". Als u geen kennis heeft van de structuur van AutoCAD en niet bekend bent met het doel van de componenten, is het raadzaam om de gebruikelijke optie te kiezen. Als u "Typisch" kiest, wordt de standaard set componenten geïnstalleerd. U kunt alleen wijzigen of het onderdeel Express Tools al dan niet is geïnstalleerd. Hieronder wordt voorgesteld om te kiezen of u een snelkoppeling op het bureaublad wilt plaatsen en waar u AutoCAD wilt installeren.

Stap 8

Het installatietype "Aangepast" houdt in dat de gebruiker weet welke componenten hij nodig heeft en welke niet. In het venster "Selecteer functies om te installeren" dat verschijnt, kunt u ze selecteren door de vakjes naast de componenten in het pakket uit te vinken of aan te vinken. Rechts wordt een korte beschrijving van de "Functiebeschrijving" van het momenteel geselecteerde onderdeel weergegeven.

Stap 9

Op de volgende pagina kunt u tijdens het installatieproces kiezen of u de Service Pack(s) wilt installeren, als deze bestaat en/of beschikbaar is om te downloaden. Als u de optie "Inclusief Service Pack van Autodesk.com" hebt geselecteerd, controleert het installatieprogramma de beschikbaarheid ervan op de website van de fabrikant. Als er pakketten worden gevonden die kunnen worden gedownload, wordt hun lijst weergegeven in een klein venster onder dit menu-item. Tegenover de naam van elk pakket staat de grootte en er is een downloadknop. Nadat u op de knop "Download" hebt geklikt, krijgt u het downloadproces te zien, dat, als het succesvol is voltooid, verandert in een groen vinkje. Het fixpack kan ook worden gedownload vanaf een fysieke schijf op een lokale computer of op een lokaal netwerk. Selecteer hiervoor het item "Include Service Pack from local drive or local network". Met het laatste item in dit menu kunt u zich afmelden voor het installeren van een "Do not include Service Pack"-fixpack. Als u klaar bent met de keuze in dit menu, drukt u op de knop "Volgende".

Stap 10

Voltooi het instellen van de installatie door op de knop "Configuratie voltooid" te klikken. Door erop te klikken, keren we terug naar stap 5 van onze instructies.

Stap 11

Als de installatieparameters bij u passen, klikt u op de knop "Installeren".

Stap 12

Als de installatie is gelukt, verschijnt er een venster met de bijbehorende melding "Installation Complete" en de knop "Finish" op het scherm.

Stap 13

De eerste keer dat u AutoCAD start, wordt u gevraagd uw licentie te activeren. Dit kan via internet (aanbevolen door de fabrikant), per telefoon, post of fax. U krijgt het bijbehorende formulier toegestuurd.

Aanbevolen: