Hoe Netwerkwachtwoord Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Netwerkwachtwoord Uit Te Schakelen
Hoe Netwerkwachtwoord Uit Te Schakelen

Video: Hoe Netwerkwachtwoord Uit Te Schakelen

Video: Hoe Netwerkwachtwoord Uit Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, April
Anonim

Wanneer een gebruiker meerdere accounts tegelijk aanmaakt met aparte wachtwoorden, kan het moeilijk zijn om ze te gebruiken. Het probleem wordt veroorzaakt door de netwerkwachtwoordfunctie, die automatisch inlogt op het systeem en daardoor het wijzigingsproces van de gebruiker verstoort.

Hoe netwerkwachtwoord uit te schakelen
Hoe netwerkwachtwoord uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Om het netwerkwachtwoord te verwijderen, gaat u naar het hoofdmenu "Start" en vervolgens naar het gedeelte "Configuratiescherm". Zoek het gedeelte "Gebruikersaccounts" als u Windows XP gebruikt, of hetzelfde gedeelte onder "Accounts en gezinsveiligheid" als u Windows Vista gebruikt. Markeer het gewenste account en klik op de pagina die wordt geopend op de link "Mijn netwerkwachtwoorden beheren". Als u in Windows Vista werkt - klik op het item "Beheer uw netwerkwachtwoorden".

Stap 2

Nadat u het account hebt gemarkeerd dat u wilt verwijderen, klikt u op de juiste knop en keert u terug naar het menu Start. Ga naar de sectie "Uitvoeren" om het netwerkwachtwoord op een alternatieve manier te verwijderen (alleen geschikt voor Windows XP). Voer hiervoor het commando "control userpasswords" in het lege venster "Open" in en bevestig dit door op OK te klikken. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op het item "Geavanceerd" en selecteer het gedeelte "Wachtwoordbeheer". Er wordt een lijst met wachtwoorden op het scherm weergegeven - selecteer degene die u wilt verwijderen en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 3

Druk tegelijkertijd op de WIN-toets en de letter R, waardoor het hoofdmenu van Windows 7 verschijnt als u dit besturingssysteem gebruikt. Voer in het zoekvak de tekens "netplwiz" in en dan gaat u naar het programma voor het beheren van gebruikerswachtwoorden. Markeer in het dialoogvenster het te verwijderen netwerkwachtwoord en klik op "Verwijderen".

Stap 4

U kunt het netwerkwachtwoord ook verwijderen met behulp van de shell-tool CMD.exe. Ga hiervoor naar "Start", selecteer het gedeelte "Uitvoeren" en schrijf in het vak "Openen" "cmd". Klik op "OK" en schrijf het commando "net use * / del" om het geselecteerde gebruikersaccount te verwijderen. Bevestig vervolgens de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de knop Enter te drukken.

Aanbevolen: