Bestanden Op Uw Computer Opschonen

Inhoudsopgave:

Bestanden Op Uw Computer Opschonen
Bestanden Op Uw Computer Opschonen

Video: Bestanden Op Uw Computer Opschonen

Video: Bestanden Op Uw Computer Opschonen
Video: Computer opschonen 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat raakt de hele harde schijf van elke gebruiker verstopt met bestanden. Dit zijn geïnstalleerde programma's, games, films en foto's, muziek, documenten voor werk. Het zijn ook gegevens die het besturingssysteem en programma's voor tijdelijk gebruik maken en vervolgens op de harde schijf opslaan. Daarom is het sorteren van al deze rommel en het opschonen van bestanden niet zo eenvoudig.

Bestanden op uw computer opschonen
Bestanden op uw computer opschonen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Om dit probleem op te lossen, kunt u de standaardtools van het besturingssysteem gebruiken. Klik op de knop Start en selecteer Schijfopruiming in de hulpprogramma's. Dit kleine programma is speciaal ontworpen om de gebruiker in een dergelijke situatie te helpen. Ze zal zelf alle bestanden onderzoeken en hun categorie bepalen, lang ongebruikte of systeembestanden selecteren die al kunnen worden verwijderd.

Stap 2

Maak je ook geen zorgen over het systeem. Veel hulpprogramma's van derden wissen bijvoorbeeld automatisch de cache, geschiedenis van geopende bestanden en andere parameters. In dit opzicht hebben gebruikers enig "ongemak" bij het werken op de computer en moeten ze verschillende wachtwoorden opnieuw invoeren of de sites onthouden die lang geleden zijn ingevoerd. Met dit programma zullen er geen dergelijke situaties zijn.

Stap 3

Selecteer in de instellingen het vereiste opschoningsniveau - scan de persoonlijke bestanden van de gebruiker of alle bestanden. Houd er rekening mee dat voor deze bewerking beheerdersrechten zijn vereist. Selecteer het gedeelte dat u wilt wissen en klik op "OK". Het programma zal u dan een selectie van te verwijderen bestanden presenteren, gesorteerd op type.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en selecteer "Programma's en onderdelen". Hier kunt u snel oude games of onnodige programma's verwijderen. Het tabblad Systeemherstel biedt u de mogelijkheid om oude herstelpunten te verwijderen. Sla de geselecteerde parameters op door op "OK" te klikken. Begin met verwijderen met de knop "Bestanden verwijderen" en wacht even. Het programma zal zijn taak voltooien.

Stap 5

Van zo'n lange procedure kunt u een vooraf vastgestelde volgorde op de systeemschijven opslaan. U kunt secties per bereik toewijzen. Schijf "C" - voor het systeem en programma's, schijf "D" - voor documenten en persoonlijke bestanden, schijf "E" - voor games. In de toekomst moet u uw bestanden in deze volgorde plaatsen.

Aanbevolen: