Hoe De Slaapmodus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Slaapmodus Te Verwijderen
Hoe De Slaapmodus Te Verwijderen

Video: Hoe De Slaapmodus Te Verwijderen

Video: Hoe De Slaapmodus Te Verwijderen
Video: How to Turn Off Sleep Mode on Your Windows 10 2024, Mei
Anonim

De slaapstand is een innovatie van het Microsoft-besturingssysteem die energie bespaart. Deze functie is meestal erg handig voor eigenaren van laptops en netbooks, omdat het de levensduur van de batterij verlengt. Gemak is echter relatief en soms is het handiger om deze instelling over te slaan.

Hoe de slaapmodus te verwijderen
Hoe de slaapmodus te verwijderen

instructies:

Stap 1

Gebruikers van Windows XP moeten de instellingen voor energiebesparing en energiebeheer wijzigen om het gebruik van de slaapstand volledig uit te schakelen. Klik op de knop "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm". Zoek het pictogram Energiebeheer als u veel kleine pictogrammen in het configuratiescherm hebt en dubbelklik erop met de linkermuisknop. Als er weinig pictogrammen zijn, selecteert u de categorie Prestaties en onderhoud. Er wordt een pagina geopend waar u het pictogram voor de voeding onder in het venster ziet. Activeer het. Het instellingenvenster wordt geopend met verschillende tabbladen, de titel is het opschrift "Eigenschappen: voeding".

Stap 2

Het eerste tabblad dat u zult vinden, is Energiebeheerschema's. Onder dezelfde kop bevindt zich een vervolgkeuzelijst waaruit u verschillende schema's kunt selecteren om energiebesparende modi in te schakelen. Selecteer het item "Presentatie" uit de lijst, in de onderste helft van het venster ziet u hoe de woorden "nooit" verschijnen tegenover de regels "Turn off the display", "Turn off disks" en "Standby". Hetzelfde kan handmatig worden gedaan; selecteer hiervoor de optie "Nooit" in alle drie de regels uit de vervolgkeuzelijsten.

Stap 3

Klik op de knop Toepassen in de rechterbenedenhoek van het venster. Hiermee wordt uw keuze opgeslagen.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op het tabblad "Sluimerstand". Zoek op dit tabblad het opschrift "Sta het gebruik van de slaapstand toe" en schakel het selectievakje uit, als het aanwezig is. Indien niet aangevinkt, prima, verander niets. Klik op de knop "Toepassen" en vervolgens op "OK" om de instellingen definitief op te slaan.

Stap 5

Start je computer opnieuw op. Klaar, de slaapstand is volledig uitgeschakeld op uw computer.

Stap 6

Voor degenen die Windows 7 of Vista gebruiken, is het uitschakelen van de slaapstand iets anders, hoewel het algemene principe hetzelfde is. Klik op de knop "Start", selecteer "Configuratiescherm". Als je een categorieweergave hebt, dat wil zeggen, er zijn weinig mogelijke items - selecteer "Hardware en geluid". Er wordt een submenu geopend waarin wordt geklikt op het kopje "Voeding". Als je veel kleine icoontjes in het controlepaneel hebt, klik dan meteen op het icoontje "Voeding". Het resultaat zal hetzelfde zijn.

Stap 7

Zoek bovenaan het venster het opschrift "Selecteer een energieplan". Iets onder het item "Gebalanceerd" moet worden gemarkeerd, aan de rechterkant, activeer het opschrift "Energieschema-instellingen", de instellingenpagina wordt geopend. Selecteer op deze pagina in de vervolgkeuzelijst "Nooit" naast de regels "Zet het beeldscherm uit" en "Zet de computer in de slaapstand". Klik vervolgens op de knop "Wijzigingen opslaan". Sluit alle vensters en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: