Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In BIOS Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In BIOS Uit Te Schakelen
Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In BIOS Uit Te Schakelen
Video: Hoe de geluidsproblemen op ASUS-laptops op te lossen? | ASUS SUPPORT 2024, Mei
Anonim

Moderne moederborden zijn uitgerust met een ingebouwde geluidskaart. Om krachtige luidsprekers op een pc aan te sluiten is meestal een extra geluidskaart nodig. Soms wordt ze als vervanger van haar eigen kind geplaatst, wat niet in orde is. In sommige gevallen ontstaan door de installatie van een extra kaart met geluid problemen en is het uitschakelen van de geïntegreerde geluidskaart via apparaatbeheer niet altijd effectief. Dan moet het afsluiten via het BIOS worden gedaan.

Hoe de ingebouwde geluidskaart in BIOS uit te schakelen
Hoe de ingebouwde geluidskaart in BIOS uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het BIOS invoeren. Om dit te doen, zet u de computer aan en drukt u op een van de toetsenbordknoppen of een combinatie daarvan voordat het opstartscherm van het besturingssysteem verschijnt. Veelgebruikte toetsen zijn Delete (nieuwere versies van AwardBIOS, AMI BIOS, Phoenix BIOS op de meeste pc's), F1 (sommige Sony, Lenovo, Toshiba, Packard Bell), F2 (sommige Lenovo, Packard Bell, Acer, Sony Vaio), F11 (sommige wat HP), Esc (Toshiba, HP of Dell). Op het eerste opstartscherm wordt meestal een hint gegeven welke toets of combinatie moet worden ingedrukt om in mijn BIOS te komen (een bericht zoals Press *** to Enter Setup).

Stap 2

Nadat u met succes het BIOS hebt ingevoerd, zoekt u het item dat verantwoordelijk is voor het beheer van ingebouwde apparaten. De naam kan verschillen in verschillende BIOS-versies. U moet zoeken naar geïntegreerde randapparatuur. Als dit niet het geval is, selecteert u in het item Geavanceerde functies of Chipset de optie Onboard-apparaten.

Stap 3

Selecteer de ingebouwde geluidskaart in de lijst met geïntegreerde kaarten. Het zal Realtek Audio, AC97, Onboard Sound of Audio heten (afhankelijk van het BIOS en het type geluidskaart). Dit onderdeel moet worden geselecteerd en in de status Uitschakelen worden gezet vanuit Inschakelen.

Stap 4

Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, moet u het BIOS afsluiten en de instellingen opslaan. Om dit te doen, is er een item Exit and save changes, dat in veel BIOS-versies kan worden aangeroepen met de F10-toets. Na deze handeling zal de computer zichzelf herstarten, waarna de ingebouwde geluidskaart wordt uitgeschakeld.

Aanbevolen: