Geluidskaart In BIOS: Hoe Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Geluidskaart In BIOS: Hoe Uit Te Schakelen
Geluidskaart In BIOS: Hoe Uit Te Schakelen

Video: Geluidskaart In BIOS: Hoe Uit Te Schakelen

Video: Geluidskaart In BIOS: Hoe Uit Te Schakelen
Video: Medion akoya how to change BIOS mode from UEFI to Legacy 2024, April
Anonim

Een geluidskaart die in een PCI-slot past, heeft mogelijk betere prestaties dan een geluidskaart die in het moederbord is ingebouwd. Nadat u zo'n kaart hebt geïnstalleerd, moet u de ingebouwde uitschakelen. Dit wordt gedaan met behulp van het hulpprogramma CMOS Setup.

Hoe de geluidskaart in BIOS uit te schakelen
Hoe de geluidskaart in BIOS uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Installeer de geluidskaart in het PCI-slot. Om dit te doen, sluit u het besturingssysteem correct af, wacht u tot de computer automatisch uitschakelt en koppelt u deze fysiek los, evenals alle randapparatuur. Een oude AT-computer zal handmatig moeten worden afgesloten. Open de behuizing van de systeemeenheid, breek de afdekking tegenover het vrije PCI-slot af, steek er een geluidskaart in en zet deze vast. Sluit de systeemeenheid, verplaats alle stekkers van de ingebouwde geluidskaart naar de nieuwe (trek de stekker uit de ingebouwde kaartsleuf, verplaats deze naar de sleuf van de nieuwe die dezelfde kleur heeft), en voed vervolgens de computer en alle randapparatuur.

Stap 2

Zet de computer aan en druk dan meteen op de Del- of F2-toets (afhankelijk van de BIOS-versie). Als er een wachtwoord is ingesteld voor CMOS Setup, voer dit dan in. Zoek het menu-item Geïntegreerde randapparatuur. Zoek in de lijst die verschijnt het item Geluidskaart of iets dergelijks. Gebruik de PgUp- en PgDn-toetsen (soms worden andere gebruikt - zie de tips in de bovenste of onderste regel) om de waarde Uitgeschakeld of Geen in te stellen tegenover dit item (afhankelijk van de BIOS-versie).

Stap 3

Druk op de F10-toets en vervolgens op Y of Enter. Het besturingssysteem wordt geladen. Wanneer het opstart, zorg er dan voor dat de ingebouwde geluidskaart niet langer wordt gedetecteerd en dat de nieuw toegevoegde wordt gedetecteerd. In Windows moet u mogelijk een stuurprogramma op de kaart installeren, gedownload van de website van de fabrikant of van de meegeleverde schijf. In Linux zal de kaart die is opgenomen in de lijst met ondersteund door de kernel onmiddellijk werken. Maar het kan zijn dat u de mixer moet starten en vervolgens de hoofdvolumeregelaar handmatig van nul moet verplaatsen. Als u twee besturingssystemen op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u beide om de beurt laden en vervolgens elk afzonderlijk configureren.

Aanbevolen: