Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In Te Schakelen
Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Geluidskaart In Te Schakelen
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, Mei
Anonim

Vrijwel alle moderne computers zijn uitgerust met een ingebouwde geluidskaart. Dit bespaart geld op de aanschaf van een losse chip, maar voorkomt dat je geniet van hoogwaardig geluid.

Hoe de ingebouwde geluidskaart in te schakelen
Hoe de ingebouwde geluidskaart in te schakelen

instructies:

Stap 1

Schakel de geluidskaart in via BIOS. Om toegang te krijgen tot het BIOS, start u uw computer opnieuw op en drukt u na het inschakelen van het scherm op Del of Tab op het toetsenbord (deze informatie wordt altijd op het scherm aangegeven).

Stap 2

Gebruik nu de knoppen "links", "rechts", "omhoog" en "omlaag" om tussen tabbladitems te navigeren en door het menu te bewegen.

Stap 3

Zoek het tabblad Geïntegreerde randapparatuur of Geavanceerd in de BIOS-tabbladen, markeer dit item en druk op Enter. Selecteer vervolgens het item AC97 Audio Select (soms wordt het Onboard AC'97 Audio genoemd, afhankelijk van de fabrikant), druk op Enter en stel de waarde in op Enable.

Stap 4

Druk op de Esc-toets. Zoek nu het tabblad Opslaan en verlaat Setup op het hoofdscherm van het BIOS. Markeer het en druk op Enter. Bevestig het opslaan van de wijzigingen door op de knop Y te drukken. De computer moet correct opnieuw worden opgestart. In dit geval wordt de ingebouwde geluidskaart geactiveerd en werkt.

Stap 5

Schakel de geluidskaart in het Windows-besturingssysteem in. Ga naar Configuratiescherm vanuit het startmenu. Dubbelklik in het geopende venster met de linkermuisknop op het pictogram "Systeem".

Stap 6

Zoek in het systeembeschrijvingsvenster het tabblad Uitrustingen. Ga ernaar toe. Klik in het tabblad met de linkermuisknop op het label "Apparaatbeheer". Zoek in het venster dat verschijnt het tabblad "Sound, Video en Game Controllers" (Audio, Video en Game Controllers) en klik erop met de linkermuisknop. Selecteer uw ingebouwde geluidskaart uit de lijst en dubbelklik met de linkermuisknop. Wijzig in het nieuwe venster onder "Toepassing van het apparaat" "Het apparaat wordt niet gebruikt (uitgeschakeld)" in "Het apparaat wordt gebruikt" (ingeschakeld)).

Stap 7

Start nu uw computer opnieuw op. De geluidskaart wordt ingeschakeld.

Aanbevolen: