Hoe Weet Je Of Een Videokaart Is Doorgebrand?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Of Een Videokaart Is Doorgebrand?
Hoe Weet Je Of Een Videokaart Is Doorgebrand?

Video: Hoe Weet Je Of Een Videokaart Is Doorgebrand?

Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2022, December
Anonim

Videokaarten zijn apparaten die worden gebruikt om een ​​grafisch beeld op het scherm weer te geven. Dit kunnen uitbreidingskaarten zijn of geïntegreerd in het moederbord. Uitbreidingskaarten worden in een slot op het moederbord gestoken, geïntegreerd wordt uitgevoerd als een aparte chip of als onderdeel van de noordbrug. U hebt deze gegevens uit de levensduur van videokaarten nodig om te weten hoe u moet handelen als, wanneer u de computer aanzet, het beeld op de monitor helemaal niet verschijnt of vervormd is.

Hoe weet je of een videokaart is doorgebrand?
Hoe weet je of een videokaart is doorgebrand?

instructies:

Stap 1

Nadat de computer in de normale modus is ingeschakeld en de luidspreker is aangesloten op het moederbord, hoort u één korte pieptoon. Bij een storing van welke apparatuur dan ook, verandert het signaal. Er zijn speciale tabellen met BIOS-signalen, waardoor u het probleem onmiddellijk bij het opstarten van de computer kunt vaststellen. De meeste moederbordfabrikanten hebben een lange en twee korte pieptonen toegewezen om een ​​storing in de videokaart aan te geven. Dus als u na het inschakelen van de systeemeenheid een lange en twee korte "piepjes" hoort en het bericht "Geen videosignaal" op het beeldscherm verschijnt of er is helemaal geen beeld, dan ligt het probleem bij de videokaart.

Stap 2

Koppel de systeemeenheid los van het elektriciteitsnet. Als uw grafische kaart een uitbreidingskaart is, verwijdert u de schroeven waarmee de kaart aan het chassis is bevestigd. Trek de plastic clips naar beneden waarmee de kaart aan de sleuf is bevestigd en verwijder deze. Neem een ​​gewone gum en veeg de contacten schoon - misschien is het probleem dat ze geoxideerd zijn. Rol een stuk dik papier (geen krantenpapier) in een krappe hoek en veeg de contacten in de sleuf schoon.

Stap 3

Plaats de grafische kaart stevig terug totdat deze vastklikt en zet de computer aan. Als er niets is veranderd, controleert u de kaart in dezelfde volgorde op een bekende werkende computer. Als er een afbeelding op een andere computer verschijnt, zit het probleem in de sleuf op uw moederbord.

Stap 4

Een storing van een videokaart kan zich op een andere manier manifesteren: er verschijnen bijvoorbeeld strepen en stippen op het scherm (dit worden meestal artefacten genoemd), kleuren worden verkeerd doorgegeven. Haal de kaart uit de sleuf en onderzoek beide zijden van de kaart zorgvuldig. De kaart moet vrij zijn van gezwollen en lekkende condensatoren, verbrande plekken en mechanische schade. Als er geen zichtbare defecten zijn, kan de oorzaak van het probleem oververhitting van de kaart zijn. Misschien is de ventilatie in uw systeemeenheid slecht. Controleer de videokaart op een andere computer.

Populair per onderwerp