Hoe Weet Je Of Het Moederbord Is Doorgebrand?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Of Het Moederbord Is Doorgebrand?
Hoe Weet Je Of Het Moederbord Is Doorgebrand?

Video: Hoe Weet Je Of Het Moederbord Is Doorgebrand?

Video: Hoe Weet Je Of Het Moederbord Is Doorgebrand?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Alle computerapparatuur kan kapot gaan. Als een onderdeel van uw pc kapot gaat, hoeft u gelukkig geen nieuwe computer te kopen. Het is voldoende om uit te zoeken wat er precies niet in orde is en deze apparatuur te vervangen. Als een onderdeel faalt, kan dit meestal worden bepaald aan de hand van verschillende criteria. Het moeilijkste om te bepalen is of het moederbord doorbrandt, dan start de computer mogelijk helemaal niet. Als de pc niet altijd opstart of opnieuw opstart, moet u eerst het moederbord controleren.

Hoe weet je of het moederbord is doorgebrand?
Hoe weet je of het moederbord is doorgebrand?

Het is nodig

Computer, moederbord, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Als de computer niet opstart, is de eerste stap om de mogelijkheid van schade aan andere componenten uit te sluiten. Dit zal helpen bij het bepalen van de gezondheid van het moederbord.

Stap 2

U start uw computer op. Ten eerste werkt het, gegevens worden geladen. Maar zodra het besturingssysteem moet worden gestart, wordt het scherm zwart en gebeurt er verder niets. Dit betekent dat de harde schijf of videokaart defect is. Dan is alles in orde met het moederbord.

Stap 3

Open het deksel van de systeemeenheid. Verwijder alle geheugenmodules van het moederbord. Zet uw computer aan. De luidspreker moet piepen. Als er geen geluiden zijn en het moederbord op geen enkele manier reageert op de afwezigheid van RAM-modules, is het defect.

Stap 4

Let op de condensatoren op het moederbord. Als ze een beetje opgezwollen zijn, is het bord echt doorgebrand. Opzwellen van condensatoren kan worden veroorzaakt door een onstabiele werking van de voeding van de computer. Het uitvallen van condensatoren betekent niet dat het moederbord moet worden vervangen. U kunt condensatoren thuis vervangen, als u ervaring hebt met het solderen ervan, of bij een servicecentrum.

Stap 5

Op sommige moederbordmodellen kan de waarschuwing "Installeer de juiste centrale kern" verschijnen wanneer de computer wordt ingeschakeld als de CPU defect raakt. Zet de computer aan, als het systeem begint op te starten en deze inscriptie in het venster verschijnt, betekent dit dat het moederbord niet is doorgebrand, maar dat de centrale processor kapot is. In dit geval moet u de processor vervangen.

Stap 6

Een van de zekerste manieren om de gezondheid van het moederbord te controleren, is als volgt. Koppel RAM-modules, videokaart, harde schijf en alle andere apparaten los van het bord. Laat alleen de CPU over. Zet uw computer aan. Als je na het starten een piep uit de luidspreker hoort, dan werkt het moederbord. In dit geval is een van de losgekoppelde apparaten kapot gegaan.

Aanbevolen: