Hoe Het Moederbord Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Controleren?
Hoe Het Moederbord Te Controleren?

Video: Hoe Het Moederbord Te Controleren?

Video: Hoe Het Moederbord Te Controleren?
Video: How To Find Motherboard Model Number in Windows 10 2024, April
Anonim

Om het moederbord te testen, moet je eerst begrijpen wat de belangrijkste oorzaken van storingen zijn. Het is immers al lang bekend dat als u de oorzaak van een storing ontdekt, u eenvoudig kunt begrijpen hoe u deze oorzaak kunt wegnemen.

Hoe het moederbord te controleren?
Hoe het moederbord te controleren?

instructies:

Stap 1

Om de staat van het moederbord te bepalen, of het in goede staat is of niet, moet je de onderstaande basisstappen volgen.

Koppel de muis, LPT-connector en andere apparaten los terwijl de computer is uitgeschakeld. Zet nu uw computer aan. Het komt vaak voor dat vanwege een apparaat van lage kwaliteit het hele moederbord niet werkt.

Stap 2

Als het moederbord ook niet werkt, moet u controleren of de Reset-knop correct werkt. Het gebeurt dat ze "weg is". Koppel de F_PANEL - RS-draad los van het moederbord.

Stap 3

Controleer of de behuizing van de systeemeenheid "kortgesloten" is of niet. Om dit te doen, probeer het op een diëlektricum te plaatsen.

Stap 4

Controleer de spanning op de BIOS-batterij. Als de spanning lager is dan 2,9 V, moet de batterij worden vervangen. De verbruikte stroom moet tussen 3-10 A liggen.

Stap 5

Reset de CMOS-module met een speciale jumper. U kunt ook de batterij verwijderen en een paar minuten laten staan.

Stap 6

Verander de voeding of controleer deze op een andere systeemeenheid.

Stap 7

Koppel alle apparaten op het moederbord los, laat alleen de processor over. Als de luidspreker piept wanneer de stroom wordt ingeschakeld, is het moederbord in goede staat.

Aanbevolen: