Hoe Tekst Verticaal Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Verticaal Te Schrijven
Hoe Tekst Verticaal Te Schrijven

Video: Hoe Tekst Verticaal Te Schrijven

Video: Hoe Tekst Verticaal Te Schrijven
Video: How to insert VERTICAL TEXT in WORD | Multiple ways to type vertically in Word (EASILY) 2024, Mei
Anonim

Soms moet u de richting van de tekst wijzigen van horizontaal naar verticaal om documenten correct op te maken (bijvoorbeeld omdat niet alle koppen correct in de tabel worden weergegeven). Deze functie is beschikbaar in elke versie van MS Word. Het is vrij eenvoudig om tekst in een tabel om te draaien. Het enige dat u hoeft te doen, is deze instructies te volgen.

Hoe tekst verticaal te schrijven
Hoe tekst verticaal te schrijven

instructies:

Stap 1

MS Word 2003

Maak eerst een tabel door op het menu "Tabel" op de werkbalk te klikken en vervolgens "Tabel tekenen" te selecteren. Voer in de resulterende cel uw tekst in.

Stap 2

Selecteer vervolgens de gewenste tekst, klik er met de rechtermuisknop op en open de "Tekstrichting". U kunt dit ook doen door op het menu "Formaat" - "Tekstrichting" te klikken.

Stap 3

Selecteer in het venster dat verschijnt de richting van de tekst uit drie opties. Sla de wijzigingen op door op "Ok" te klikken.

Stap 4

Om de randen van de tabel te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een van de zijlijnen van de cel en selecteert u vervolgens het item "Rand en opvulling". Als u naar het tabblad "Rand" gaat, kunt u een of meer lijnen verwijderen, hun dikte of kleur wijzigen.

Stap 5

MS Word 2007-2010

Om een tabel te maken, gaat u naar het gedeelte "Invoegen" op de werkbalk en selecteert u vervolgens het aantal cellen door op de knop "Tabel" te klikken.

Stap 6

Voer tekst in, selecteer deze en klik met de rechtermuisknop. Open vervolgens het venster "Tekstrichting".

Stap 7

Het bewerken van tabelranden volgt hetzelfde algoritme als in de vorige versie.

Aanbevolen: