Hoe Ondersteboven Tekst Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Ondersteboven Tekst Te Schrijven
Hoe Ondersteboven Tekst Te Schrijven

Video: Hoe Ondersteboven Tekst Te Schrijven

Video: Hoe Ondersteboven Tekst Te Schrijven
Video: Deze 6 WhatsApp tricks kende je waarschijnlijk nog niet! 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste manier om omgekeerde tekstvakken in tekstdocumenten en webpagina's te gebruiken, is door deze tekst in te voegen als een afbeelding, die eerder ondersteboven was gekeerd in een grafische editor. Als het echter nodig is om zo'n tekst te bewerken, betekent dit praktisch de noodzaak om de hele procedure te herhalen en de afbeelding te vervangen. Er zijn verschillende manieren om afbeeldingen te vermijden bij het oplossen van dit probleem.

Hoe ondersteboven tekst te schrijven
Hoe ondersteboven tekst te schrijven

instructies:

Stap 1

Als u een tekst ondersteboven in een tekstdocument moet invoegen, kunt u de Microsoft Word-editor gebruiken. Nadat u het originele document heeft geladen, gaat u naar het tabblad "Invoegen", opent u de vervolgkeuzelijst op de knop met het label WordArt en klikt u op de allereerste stijl in deze lijst. De editor opent een dialoogvenster voor het invoeren van tekst en het instellen van het lettertype dat wordt gebruikt om het weer te geven.

Stap 2

Voer de tekst ondersteboven in en selecteer vervolgens het gewenste lettertype en de gewenste grootte. Dit alles kan indien nodig later worden bewerkt. Klik op de OK-knop.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de WordArt en selecteer WordArt opmaken in het contextmenu.

Stap 4

Selecteer de gewenste tint voor het lettertype uit de lijst Kleur op het tabblad Kleuren en lijnen. Hier, in het veld "Lijnen", kunt u de parameters van de lijn van de letters van de tekst instellen.

Stap 5

Klik op het tabblad Grootte en stel de Rotatiewaarde in op 180 °. Door op de knop "OK" te klikken, voltooit u de procedure voor het maken van een omgekeerde inscriptie in een tekstdocument.

Stap 6

Als u gespiegelde tekst in een webpagina wilt invoegen, kunt u bijvoorbeeld de teksttransformatie-opties gebruiken die beschikbaar zijn in CSS. In de derde versie van de standaarden van deze taal kan de eigenschap transform worden ingesteld om te roteren, waarmee de hellingshoek van de overeenkomstige pagina-elementen wordt ingesteld. Het enige ongemak is dat je deze parameter voor elk type browser apart moet instellen. Gebruik benoemde klassen zodat niet alle tekst op de pagina, maar alleen de noodzakelijke blokken ervan worden omgekeerd. Voeg bijvoorbeeld het volgende blok in de broncode van het document in: Dit is een blok met omgekeerde tekst A in het kopgedeelte (tussen de en tags) en voeg de juiste stijlbeschrijving toe. Bijvoorbeeld:

.omdraaien {

-webkit-transform: roteren (180deg); / * Chrome en Safari * /

-moz-transform: roteren (180deg); / * Mozilla FireFox * /

-o-transform: roteren (180deg); / * Opera * /

transformeren: roteren (180deg); /* Standaard */

/ * Internet Explorer * /

filter: progid: DXImageTransform. Microsoft. BasicImage (rotatie = 2);

breedte: 700px;

}

Aanbevolen: