Verticaal Schrijven In Word

Inhoudsopgave:

Verticaal Schrijven In Word
Verticaal Schrijven In Word

Video: Verticaal Schrijven In Word

Video: Verticaal Schrijven In Word
Video: How to insert VERTICAL TEXT in WORD | Multiple ways to type vertically in Word (EASILY) 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van documenten moet u soms verticaal georiënteerde tekst invoeren. In de teksteditor MS Word zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Verticaal schrijven in Word
Verticaal schrijven in Word

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor in het document waar u verticale tekst wilt plaatsen. Als u een versie van Word 2003 gebruikt, klikt u in het menu Invoegen op Tekstvak. Het eigenschappenvenster "Canvas" verschijnt samen met het kader van de toekomstige tekst. Klik op de benedenpijl bij zijn rechterrand en selecteer "Aanpassen" van de lijst "Toevoegen of verwijderen van Knopen".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Ga in het instellingenvenster naar het tabblad "Opdrachten". Vink in het gedeelte Categorieën de optie Opmaak aan en zoek in het gedeelte Opdrachten naar Tekstrichting omkeren. Klik met de muis op het pictogram en sleep het naar de taakbalk.

Voer tekst in binnen het kader en klik op de knop Tekstrichting omdraaien. Uw tekstvak zal 90 graden draaien. In latere versies van Word bevindt de knop Tekstrotatie zich op de werkbalk in het menu Invoegen rechts van de groep Koptekst en voettekst.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Nadat je de knop naar de taakbalk hebt gebracht, kun je een ander commando gebruiken. Voer tekst in en selecteer deze met de muis. Klik in het menu Opmaak op Tekstvak toevoegen. De knop voor tekstoriëntatie wordt actief. Klik erop om de gewenste richting te selecteren.

Stap 4

Er is nog een manier. Plaats de cursor waar u de verticale tekst wilt hebben. Klik in het menu Invoegen op Tabellen en Tabel invoegen. Specificeer 1 kolom en 1 rij en voer tekst in. Selecteer vervolgens de resulterende cel met de muis en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu het item "Tekstrichting" en geef in het gedeelte "Oriëntatie" de gewenste richting op.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Om de randen van de tabel onzichtbaar te maken, klikt u met de rechtermuisknop op de cel en selecteert u "Tabeleigenschappen". Klik op het tabblad "Tabel" op "Randen en opvulling" en markeer het type tabel zonder randen - de tabel ernaast staat "Geen".

Stap 6

Als u de letters traditioneel wilt oriënteren, maar onder elkaar wilt plaatsen, geeft u bij het maken van de tabel 1 kolom en 1 rij op. Selecteer Constante in het gedeelte Kolombreedte automatisch aanpassen. Voer de eerste letter van de zin in de cel in, klik met de rechtermuisknop en selecteer Vaste kolombreedte in de AutoAanpassen-lijst.

Stap 7

Beweeg de cursor over de rechterrand van de cel totdat deze eruitziet als pijlen die in tegengestelde richting wijzen. Haak de rand met de muis en sleep deze naar links zodat de breedte van de cel gelijk is aan één letter. Terwijl u de rest van de letters invoert, worden ze automatisch naar een nieuwe regel verplaatst. Maak de randen van de tabel onzichtbaar, zoals in stap 5.

Aanbevolen: