Hoe Maak Je Een Verticaal Tekstvak In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verticaal Tekstvak In Word
Hoe Maak Je Een Verticaal Tekstvak In Word

Video: Hoe Maak Je Een Verticaal Tekstvak In Word

Video: Hoe Maak Je Een Verticaal Tekstvak In Word
Video: Word: Tekst verticaal centreren 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word is een krachtig hulpmiddel voor het bewerken en maken van tekstdocumenten. Dankzij de mogelijkheden kunt u bijna elk document met de vereiste opmaak maken. U kunt bijvoorbeeld de functies van Word gebruiken om elke verticale tekst te maken die handig kan zijn bij het afdrukken van brochures of advertenties.

Hoe maak je een verticaal tekstvak in Word
Hoe maak je een verticaal tekstvak in Word

instructies:

Stap 1

Een van de methoden om verticale opmaak in Word te maken, is door de gewenste tekst in een tabel te plakken. Open Word met Start - Alle programma's - Microsoft Office - Microsoft Word. Maak een leeg document of open het gewenste bestand waarin u verticale tekst wilt invoegen.

Stap 2

Ga in de bovenste werkbalk van de teksteditor naar "Invoegen". Klik op de knop "Tabel" en maak het vereiste aantal cellen aan.

Stap 3

Voer in de tabel die verschijnt de gewenste tekst in. Klik er daarna met de rechtermuisknop op en selecteer "Tekstrichting". Selecteer in het verschenen veld "Oriëntatie" de gewenste richting van de tekst.

Stap 4

Om de randen van de tabel onzichtbaar te maken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Randen en opvulling". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Rand" en klik op het pictogram "Nee", waarmee u de weergave van de randen kunt annuleren.

Stap 5

U kunt ook het menu Tekstvak gebruiken om tekst in te voegen. Ga hiervoor naar het gedeelte "Invoegen" van de bovenste werkbalk van het programma. In de lijst die verschijnt, klikt u op de knop "Tekstveld" en selecteert u het type opschrift dat bij u past.

Stap 6

Nadat het tekstvak op de rand is ingevoegd, past u de positie aan met de bijbehorende pijl erboven. U kunt het vak in elke hoek draaien en de tekst verticaal weergeven. Om extra opmaakopties in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop in het tekstgebied en selecteert u "Geavanceerde lay-outopties". U kunt ook altijd het item "Home" - "Format" - "Text Direction" van de werkbalk gebruiken. Sla het bestand op nadat u alle wijzigingen hebt toegepast.

Aanbevolen: