Verticaal Printen

Inhoudsopgave:

Verticaal Printen
Verticaal Printen

Video: Verticaal Printen

Video: Verticaal Printen
Video: 14. Verticaal en horizontaal zoeken in een bereik 2024, Mei
Anonim

Meestal moeten teksten worden getypt en afgedrukt in een tekstverwerker Word en een spreadsheet-editor Excel uit de office-suite van Microsoft Office-programma's. In deze toepassingen kunt u op verschillende manieren tekst verticaal roteren voor het hele document of het afzonderlijke fragment, waarvan er verschillende hieronder worden vermeld.

Verticaal printen
Verticaal printen

instructies:

Stap 1

Als u een pagina met tekst verticaal moet afdrukken, kunt u eenvoudig de richting van de vellen wijzigen van staand naar liggend. Ga hiervoor in de Microsoft Office Word-tekstverwerker naar het tabblad "Pagina-indeling" in het menu, open de vervolgkeuzelijst "Oriëntatie" in de opdrachtengroep "Pagina-instelling" en selecteer het item "Landschap". Daarna kunt u het document verzenden om af te drukken door het juiste dialoogvenster op te roepen door op de sneltoets ctrl + p te drukken. Dit gebeurt op dezelfde manier in de spreadsheet-editor Microsoft Excel.

Stap 2

Als u verticaal tekst in een Excel-tabelcel moet afdrukken, voert u deze tekst eerst op de gebruikelijke manier in en opent u vervolgens de vervolgkeuzelijst Oriëntatie in de groep Uitlijning van opdrachten op het tabblad Start van het programmamenu. Er staan zeven items op deze lijst, waarvan er drie verschillende manieren bieden om verticaal af te drukken. Op deze manier kunt u niet alleen de tekst van één cel verticaal oriënteren, maar ook van elke geselecteerde groep. Selecteer in de cellen van de tabellen van Word-documenten, voor een vergelijkbare rotatie van de tekst in de cellen, de gewenste cel, klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer het item "Tekstrichting" in het contextmenu. In het geopende venster zijn er twee opties voor de verticale oriëntatie van de tekst.

Stap 3

In de tekstverwerker Microsoft Word is er nog een mogelijkheid om een deel van een tekstdocument verticaal af te drukken. Ga hiervoor naar het tabblad "Invoegen" in het menu en open de vervolgkeuzelijst "Tekst" in de opdrachtengroep "Tekst". Selecteer een van de opties en Word maakt een object in het document aan waarvan u de tekst kunt wijzigen. Bovendien wordt een extra tabblad "Werken met inscripties: Formaat" aan het menu toegevoegd - het programma schakelt er onmiddellijk naar over nadat de inscriptie is gemaakt.

Stap 4

Klik op de knop "Tekstrichting" in de groep "Tekst" met opdrachten en de inhoud van het label zal 90 ° met de klok mee draaien - op deze manier krijgt u een verticale tekst met een richting van boven naar beneden. Door er nog twee keer op te klikken, kunt u de richting veranderen in ook verticaal, maar in tegengestelde richting.

Aanbevolen: