Hoe Fouten In Het Windows-register Op Te Lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Fouten In Het Windows-register Op Te Lossen
Hoe Fouten In Het Windows-register Op Te Lossen

Video: Hoe Fouten In Het Windows-register Op Te Lossen

Video: Hoe Fouten In Het Windows-register Op Te Lossen
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

De registerwaarde is erg belangrijk voor elk besturingssysteem. In feite is het register een database waarin Windows alle benodigde computerinstellingen opslaat. Alle wijzigingen die door de gebruiker zijn aangebracht, worden in zo'n database weergegeven. Onjuiste verwijdering van registervertakkingen leidt meestal tot softwarecrashes, vastlopen of spontane herstart van het Windows-systeem.

Hoe fouten in het Windows-register op te lossen
Hoe fouten in het Windows-register op te lossen

Noodzakelijk

  • - een computer met een vooraf geïnstalleerd Windows-besturingssysteem;
  • - speciale software.

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", selecteer "Uitvoeren" en schrijf in de zoekbalk regedit. Dit is de naam van een Windows-hulpprogramma waarmee u het systeemregister handmatig kunt bewerken. Het gebruik van regedit is zeer effectief omdat het u volledige controle geeft over de hele boomachtige databasestructuur - secties, sleutels en parameters. Echter, alleen een ervaren gebruiker kan met dit hulpprogramma werken, die precies weet wat hij doet, en welke gevolgen wijzigingen in deze registry branch zullen hebben.

Stap 2

Download en installeer speciale software voor het opschonen en herstellen van de systeemdatabase. Er zijn veel geschikte programma's op internet. Er zijn gratis oplossingen, de zogenaamde trial (programma's met een korte vrije werkperiode voor beoordeling en daaropvolgende aankoop), evenals betaalde software. Besteed aandacht aan de producten van bekende softwarefabrikanten. Bijvoorbeeld, "cleaners" als Wise Registry Cleaner (https://www.wisecleaner.com/), CCleaner (https://www.piriform.com/ccleaner), Ashampoo Optimizer (https://www.ashampoo. com/ru/).

Stap 3

Maak een kopie van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Vrijwel alle gegevensverwerkingsprogramma's bieden de gebruiker zelf de mogelijkheid dit te doen. Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken van uw gegevensstatus om te kunnen herstellen van een mislukte verwijdering van een Windows-registerinstelling of -sleutel.

Stap 4

Zorg ervoor dat tijdens elke bewerking met gegevens de computer is aangesloten of een volledig opgeladen batterij heeft (relevant voor laptops). Anders kan een noodstop van de computer leiden tot gegevensverlies en soms het volledig wissen van belangrijke Windows-registerinstellingen, wat op zijn beurt een storing in de software of het hele systeem als geheel zal veroorzaken.

Aanbevolen: