Hoe Het Geheugen Op XP Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Op XP Te Vergroten
Hoe Het Geheugen Op XP Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugen Op XP Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugen Op XP Te Vergroten
Video: TU Delft - Study skills toolkit – les 2 - Hoe werkt je brein 2024, Mei
Anonim

Om de prestaties in Windows XP te ondersteunen, heeft het geen zin om extra RAM-modules van meer dan 3 GB te installeren, omdat het systeem ze gewoon niet ziet. Maar het is de moeite waard om te werken aan het vergroten van de hoeveelheid virtueel geheugen, namelijk het vergroten van het wisselbestand, wat een positief effect zal hebben op de prestaties. Als WinXP 64-bit op de computer is geïnstalleerd, kunt u zowel het fysieke als het virtuele geheugen vergroten.

Hoe het geheugen op XP te vergroten
Hoe het geheugen op XP te vergroten

Hoe het fysieke geheugen te vergroten?

Draai de bevestigingsschroeven aan de achterkant van de pc-systeemeenheid los, verwijder het deksel en leg de behuizing op zijn kant. Neem een kijkje in de systeemeenheid. Zoek de RAM-chips op het moederbord. Meestal zijn het er 1-2. Om de geheugenmodules te verwijderen, maakt u de clips aan beide zijden los en trekt u ze voorzichtig uit de sleuf.

Kijk eens naar het merk geheugen. Het is ofwel op de module zelf gedrukt of aangegeven op een sticker. Kijk naar de grootte van de geheugenstick en evalueer de mogelijkheid om de hoeveelheid RAM uit te breiden, op basis van de voorwaarde dat Windows XP 32-bits maximaal 3 GB kan zien.

Als uitbreiding vereist en mogelijk is, schaf dan extra geheugenmodules aan. Het wordt aanbevolen om RAM-stempels van hetzelfde merk en dezelfde grootte te plaatsen om apparaatconflicten te voorkomen.

Installeer een nieuwe set modules in de sleuven. Om dit te doen, moet de matrijs correct in de connector worden geïnstalleerd en worden ingedrukt totdat deze vastklikt. Plaats het deksel terug en schroef het vast.

Virtueel geheugen vergroten

Aanvankelijk is de hoeveelheid virtueel geheugen gelijk aan de hoeveelheid fysiek RAM. Om het virtuele geheugen te vergroten, moet u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" klikken en naar het gedeelte "Eigenschappen" gaan. Ga daarna naar het tabblad "Geavanceerd", selecteer "Opties" - "Prestaties".

Wijzig in "Prestatie-instellingen" "Virtueel geheugen". Dit venster wordt gebruikt om parameters met betrekking tot virtueel geheugen te configureren, het is namelijk mogelijk om de grootte van het wisselbestand aan te passen. Meestal is de standaard door het systeem geselecteerde grootte. De lijst bevat de grootte van het wisselbestand voor elk station.

Selecteer Aangepast formaat om de grootte van het wisselbestand te vergroten. Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de oorspronkelijke (huidige) bestandsgrootte op en vervolgens de maximale grootte in het bijbehorende veld. De minimale grootte moet 1,5 keer groter zijn dan de hoeveelheid RAM die op de pc is geïnstalleerd, en de maximale - 4 keer.

Controleer de totale bestandsgrootte op alle schijven. Het wordt ook aanbevolen om het wisselbestand van het systeemstation te verwijderen en naar een ander station over te brengen.

Om het wisselbestand van andere schijven te verwijderen, moet u het gewenste bestand selecteren en "Geen wisselbestand" opgeven. Praktijkervaring met het verwijderen van het wisselbestand geeft geen eenduidig antwoord op de vraag: verhoogt dit de prestaties? Daarom is het voldoende om dit bestand van de systeemschijf te verwijderen.

Wijs een logisch station toe waar het wisselbestand wordt opgeslagen. Pas alle wijzigingen toe en start uw pc opnieuw op om ze door te voeren.

Aanbevolen: