Het Videokaartmodel Bekijken

Inhoudsopgave:

Het Videokaartmodel Bekijken
Het Videokaartmodel Bekijken

Video: Het Videokaartmodel Bekijken

Video: Het Videokaartmodel Bekijken
Video: MSI GP65 Leopard - Intel 10th Gen 2024, Mei
Anonim

Om te begrijpen welke mogelijkheden uw videokaart heeft, moet u het model kennen. Als u bijvoorbeeld een nieuwe computer hebt gekocht en nieuwe videogames wilt spelen met ondersteuning voor de nieuwste technologieën in de grafische wereld, moet u eerst het model van de videokaart bepalen en de kenmerken ervan bekijken. Soms schrijven ze in computerwinkels alleen de hoeveelheid videokaartgeheugen. En dit is niet het belangrijkste criterium.

Het videokaartmodel bekijken
Het videokaartmodel bekijken

Noodzakelijk

Computer, Everest-programma

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad en selecteer "Schermresolutie" in het contextmenu. In het venster dat verschijnt, klikt u met de linkermuisknop op het gedeelte "Aanvullende parameters". Er verschijnt een venster waarin u het tabblad "Adapter" selecteert. Boven aan het venster staat een regel "Adaptertype", en net daaronder - informatie over het adaptermodel. Zo krijg je basisinformatie over het videokaartmodel en de hoeveelheid geheugen.

Stap 2

Deze methode zal, naast de modelnaam, de belangrijkste kenmerken van de videokaart laten zien. Klik op "Start" en klik op het onderdeel "Alle programma's". Selecteer in de lijst met programma's "Accessoires" en vervolgens - "Opdrachtregel". Voer op deze regel de opdracht dxdiag in. Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Weergave". Er wordt een venster geopend met informatie over het videokaartmodel. Tegenover de naam "Naam" ziet u de naam van de grafische adapter en naast de "Fabrikant" - de naam van de fabrikant. Ook in dit venster kunt u de hoeveelheid videokaartgeheugen zien. In het rechtervenster wordt informatie weergegeven over de versie van het stuurprogramma van de grafische adapter en de datum waarop deze is gemaakt.

Stap 3

Als u de volledige informatie over de videokaart wilt weten, download dan het Everest-programma. Installeer deze applicatie op uw computer. Na het starten van het programma zult u zien dat het toepassingsvenster in twee helften is gesplitst. Zoek de component Weergave in het linkervenster. Klik op de pijl naast dit onderdeel. Selecteer nu "GPU" in de lijst die verschijnt.

Stap 4

Alle informatie over uw videokaart wordt weergegeven in het rechtervenster van het programma. Het informatievenster zal in verschillende secties worden verdeeld. U kunt erachter komen welke versie van DirectX uw videokaart ondersteunt, processorfrequentie en andere bedrijfsparameters. Bovendien ziet u onderaan het venster informatie over de stuurprogramma's en de noodzaak om ze bij te werken. Er zijn ook links naar de website van de fabrikant waar u ze kunt downloaden.

Aanbevolen: