Het Wachtwoord Voor Wifi Op Een Computer Bekijken

Inhoudsopgave:

Het Wachtwoord Voor Wifi Op Een Computer Bekijken
Het Wachtwoord Voor Wifi Op Een Computer Bekijken

Video: Het Wachtwoord Voor Wifi Op Een Computer Bekijken

Video: wifi wachtwoord achterhalen 2022, November
Anonim

Draadloos verbinding maken met internet is meestal een veilige procedure met beperkte toegang. Desalniettemin zijn er verschillende manieren om het wifi-wachtwoord op uw computer te bekijken, mocht u het vergeten zijn of om een ​​andere reden nodig hebben.

Leer hoe u uw wifi-wachtwoord op uw computer kunt bekijken
Leer hoe u uw wifi-wachtwoord op uw computer kunt bekijken

instructies:

Stap 1

Om het wachtwoord voor Wi-Fi op uw computer te bekijken, verplaatst u uw muiscursor naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad, naar het internettoegangspictogram naast de systeemklok. Klik erop om een ​​lijst met huidige draadloze verbindingen te zien. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de actieve verbinding en selecteer Eigenschappen in het menu dat verschijnt. Vink op het tabblad "Beveiliging" het vakje aan naast de functie "Ingevoerde tekens weergeven" onder het veld met een verborgen wachtwoord. Daarna ziet u het huidige wachtwoord.

Stap 2

Probeer het wifi-wachtwoord te achterhalen uit de overeenkomst voor internetserviceverbinding die u met de provider bent aangegaan. Meestal bevat het de login en het wachtwoord om zowel bekabeld als draadloos verbinding te maken. U kunt persoonlijk contact opnemen met de aanbieder als de wifi-installatie zonder uw deelname door specialisten is uitgevoerd. In sommige gevallen stellen de wizards het wachtwoord zelf in zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen, daarom wordt het indien nodig verstrekt aan de persoon met wie het servicecontract is afgesloten.

Stap 3

Je kunt het wifi-wachtwoord op je computer ook bekijken in de instellingen voor de router, als je daar toegang toe hebt. Om de instellingen in te voeren, moet u een speciaal adres invoeren in de browser die is gespecificeerd in de instructies voor het apparaat. Ga in het optiemenu naar het tabblad Draadloos. U ziet de naam, evenals het wachtwoord, dat, net als in het besturingssysteem, zichtbaar wordt wanneer de bijbehorende optie wordt geselecteerd. Hier kunt u ook het huidige wachtwoord resetten en een nieuw wachtwoord instellen.

Stap 4

Gebruik het programma Airocrack, dat gratis beschikbaar is op internet en waarmee u het wifi-wachtwoord op uw computer kunt zien. Start de applicatie en ga naar het gedeelte "Interface Type", selecteer het model van de huidige netwerkadapter. Start de selectie van toetsen en wacht tot deze is voltooid. Daarna moet u de Airodump-functie uitvoeren, waarbij u het netwerkadres van de router en het MAC-filter specificeert. Verplaats de bestanden die zijn gemaakt tijdens het raden van de sleutel naar het Airocrack-venster. Hiermee start u de procedure voor het bepalen van het wachtwoord via Wi-Fi. Houd er rekening mee dat dit lang kan duren als de combinatie complex is.

Populair per onderwerp