Wat Te Doen Als Uw Computer Uitvalt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Uitvalt?
Wat Te Doen Als Uw Computer Uitvalt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Uitvalt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Uitvalt?
Video: Computer loopt vast na aanzetten – No POST 2024, Mei
Anonim

Met een computer, zoals met elk technisch apparaat, treden er vroeg of laat problemen op. Soms wordt de auto volledig onbruikbaar. Wat te doen als een onvervangbaar gereedschap kapot gaat?

Wat te doen als uw computer uitvalt?
Wat te doen als uw computer uitvalt?

De computer is defect: wat te doen en met wie?

Als er zich een probleem voordoet met een computer, moet u eerst het type probleem zelf bepalen: misschien kan het probleem worden opgelost zonder geld of kostbare tijd te verspillen.

Als er fouten of "bugs" zijn met betrekking tot de werking van de operatiekamer ("blue screen of death", andere fouten met betrekking tot de BIOS-omgeving, of pop-up bannervirussen op de desktop), dan is het absoluut niet nodig om ga naar het servicecentrum of maak gebruik van de garantie.

Vaak zijn de oorzaak van dergelijke problemen virussen of gebruikersacties, die tot dergelijke fouten leiden. De beste en honderd procent werkende manier om dergelijke problemen op te lossen, zou zijn om het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Om het besturingssysteem opnieuw te installeren, hebt u een schijf of "flashdrive" nodig met de zogenaamde "setup" van het besturingssysteem, evenals minimale vaardigheden om op een pc te werken.

Als noch het een noch het ander beschikbaar is, kunt u voor hulp op internet gaan: download een "gepirateerd" besturingssysteem op het netwerk en breng het vervolgens over naar een USB-flashstation of -schijf (als u een andere computer heeft). Anders kunt u zich wenden tot een buurman of vriend.

Als er geen schijf met een besturingssysteem is, of iemand met kennis van het proces van het opnieuw installeren van het systeem, moet u contact opnemen met het servicecentrum van de fabrikant. Dit kost u natuurlijk extra geld en tijd.

Preventie van "gezondheid" van de computer

Om problemen met uw computer of laptop te voorkomen, moet u een reeks zeer eenvoudige stappen volgen die de "houdbaarheid" van de machine helpen verlengen.

Een veel voorkomende reden voor een computerstoring of het volledig uitvallen van de "hardware" is oververhitting van een of ander onderdeel. Oververhitting vindt plaats om twee redenen: door gebrek aan koeling (kapotte koeler, te veel stoflaag, enz.), of door een mislukte poging om de processor, videokaart of ander onderdeel van de computer te "overklokken".

Ten eerste is het de moeite waard om de computer elke drie maanden schoon te maken: dit vermindert de belasting die van nature ontstaat door stof dat op het oppervlak van een bepaald onderdeel ligt.

Het populaire "overklokken" van een processor of videokaart wordt dus alleen uitgevoerd door ervaren specialisten en niet door amateurgebruikers. Om de prestaties van een onderdeel te verbeteren, moet u kennis hebben van het besturingssysteem en de componenten van de pc zelf.

De meest voorkomende reden voor het falen van een besturingssysteem is de "vuilnis" van het systeem met virussen. Om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem zelf niet kapot gaat, moet u regelmatig uw harde schijf op virussen scannen of, nog beter, een antivirusprogramma met een realtime scanfunctie installeren en activeren. Een dergelijk programma zal, hoewel het het systeem vertraagt, de veiligheid van uw gegevens verhogen.

Aanbevolen: