Wat Te Doen Als Uw Computer Oververhit Raakt?

Wat Te Doen Als Uw Computer Oververhit Raakt?
Wat Te Doen Als Uw Computer Oververhit Raakt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Oververhit Raakt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Oververhit Raakt?
Video: PC OVERVERHIT? Zo fix je dat! | TechTime 2024, April
Anonim

Soms kan de computer zichzelf afsluiten. Een van de redenen voor dit fenomeen is oververhitting van alle elementen. Om dit te voorkomen, moet u de orde binnen de systeemeenheid bewaren.

De computer raakt oververhit
De computer raakt oververhit

Een veelvoorkomende reden voor spontane reboots en zelfs shutdowns van de computer is oververhitting van de processor. De meeste moderne moederborden hebben ingebouwde controle en bescherming tegen oververhitting. Het is dit systeem dat het signaal geeft om de computer uit te schakelen als de processortemperatuur boven de 60-70 graden Celsius komt.

Maar waarom raakt de processor oververhit? Het antwoord is simpel. Hoogstwaarschijnlijk begint de koeler (ventilator op de processor) te verslechteren en kan hij zijn taak niet aan zoals zou moeten. Bovendien kan de oorzaak van oververhitting stof zijn in de sleuven van het koellichaam dat samen met de koeler op de processor is geïnstalleerd, evenals oude gedroogde koelpasta.

Koelpasta vult gelijkmatig de luchtspleten tussen de processor en het koellichaam en zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht tussen beide. Wanneer koelpasta opdroogt, kan het de warmte niet volledig geleiden, waardoor de processor opwarmt tot hogere temperaturen dan normaal. Daarom is het aan te raden om de koelpasta minimaal één keer per jaar te vervangen.

Om de koelpasta te vervangen, opent u het deksel van de systeemeenheid en verwijdert u voorzichtig de koeler met koellichaam uit de processor. Hoe je dit doet, zie de instructies voor het moederbord, processor of koeler, tk. bevestigingsmethoden kunnen variëren.

Reinig het koellichaam en de koeler van stof, en op de plaats waar het koellichaam de processor raakt, verwijder het oude gedroogde thermische vet en reinig de processor zelf er voorzichtig van. Hiervoor is een gewoon stuk papier dat meerdere keren is gevouwen in de vorm van een spatel geschikt.

Breng vervolgens het nieuwe koelmiddel gelijkmatig, in een dunne laag, aan over het gehele oppervlak van de processor en laat ongeveer 1 mm schoon aan alle randen (zodat het koelvet er niet uitloopt als u erop drukt).

термопаста
термопаста

Installeer de koeler voorzichtig met de radiator op zijn oorspronkelijke plaats volgens de instructies.

Aanbevolen: