Hoe Het Wisselbestand Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Verwijderen
Hoe Het Wisselbestand Te Verwijderen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verwijderen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verwijderen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Als er niet genoeg RAM is om bestanden en programma's op te slaan, wordt het wisselbestand pagefile.sys gebruikt om ze op te slaan. Gegevens uit dit bestand worden indien nodig naar het RAM en terug verplaatst. Het wordt aanbevolen om een wisselbestand te gebruiken dat 1,5 keer groter is dan het RAM-geheugen van de computer.

Hoe het wisselbestand te verwijderen
Hoe het wisselbestand te verwijderen

Noodzakelijk

een computer met een geïnstalleerd besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", voer in het "Configuratiescherm" het gedeelte "Prestaties en onderhoud" in en ga vervolgens naar het gedeelte "Systeem". Het formulier "Systeemeigenschappen" wordt geopend. U kunt dit formulier ook invoeren door de opdracht sysdm.cpl in te voeren bij een opdrachtprompt.

Stap 2

Selecteer het tabblad "Geavanceerd", klik in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Opties". Ga in dit formulier ook naar het tabblad "Geavanceerd", waarop u op de knop "Wijzigen" in het gedeelte "Virtueel geheugen" klikt. Er verschijnt een formulier met dezelfde naam.

Stap 3

Selecteer de schijf en het bijbehorende wisselbestand in het bovenste frame van het formulier dat verschijnt. Stel de schakelaar voor het gedeelte "Paginabestandsgrootte" in op "Geen wisselbestand" of "Aangepast formaat". Verwijder de numerieke waarden in de velden Oorspronkelijke grootte (MB) en Maximale grootte (MB) in de positie Aangepast formaat.

Stap 4

Klik op de knop "Instellen" en klik vervolgens op de knop "OK" om het wisselbestand te verwijderen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 5

Controleer de grootte van het wisselbestand voordat u uw computer opnieuw opstart. Om dit te doen, voert u de schijf met het wisselbestand in en schakelt u de weergave van verborgen bestanden in. Het bestand pagefile.sys heeft de laatste grootte die is ingesteld in het vak Oorspronkelijke grootte.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op en controleer de grootte van het wisselbestand opnieuw. Om de grootte van het verborgen systeemwisselbestand te controleren, is het beter om de bestandsbeheerder Total Commander te gebruiken.

Aanbevolen: