Een Virtuele Printer Maken

Inhoudsopgave:

Een Virtuele Printer Maken
Een Virtuele Printer Maken

Video: Een Virtuele Printer Maken

Video: Een Virtuele Printer Maken
Video: Virtual Printing 2024, Mei
Anonim

Een virtuele printer is een programma dat functioneert als een eenvoudig printerstuurprogramma. Maar in tegenstelling tot hem stuurt het geen printbestand naar een echte printer, maar verwerkt het grafische gegevens. Met behulp van virtuele printertechnologie is het dus mogelijk om het ene documentformaat naar het andere te converteren. Eigenlijk wordt deze technologie gebruikt om documenten te converteren.

Een virtuele printer maken
Een virtuele printer maken

Noodzakelijk

  • - PDFCreator-programma;
  • - RiDoc-programma.

instructies:

Stap 1

Aangezien heel vaak een virtuele printer nodig is om verschillende soorten bestanden naar PDF te converteren, zal deze worden overwogen om dit probleem op te lossen. Eerst moet u een applicatie genaamd PDFCreator van internet downloaden. Het programma is volledig gratis en gemakkelijk te vinden op internet. Tijdens het installatieproces kunt u de taal van de programma-interface selecteren.

Stap 2

Voer na de installatie het programma uit. Open het document dat u naar een afbeelding wilt converteren. Klik op Bestand. Selecteer vervolgens "Afdrukken" en vervolgens in de lijst met printers - PDFCreator. In het volgende venster dat verschijnt, klikt u op "Opslaan". Selecteer een map om het bestand op te slaan. Wacht. Binnen enkele seconden wordt uw document geconverteerd naar PDF-formaat.

Stap 3

Een ander programma voor het maken van virtuele printers heet RiDoc. Vind het op internet, download en installeer het op de harde schijf van uw computer. Om dit programma te installeren, moet Microsoft Office op uw computer zijn geïnstalleerd. Start je computer opnieuw op. De virtuele printer is nu geïntegreerd in de programmamenu's van Microsoft Office.

Stap 4

Nu in meer detail over het werk van de virtuele printer. Stel dat u een document heeft dat u wilt converteren naar een grafisch formaat met behulp van een virtuele printer. Open het met een van de onderdelen van het Microsoft Office-programma. Om bijvoorbeeld een document in Word-formaat te openen, moet u daarvoor de Microsoft Office Word-component gebruiken.

Stap 5

Selecteer vervolgens "Bestand" in het programmamenu en vervolgens - "Afdrukken". Selecteer RiDoc in de lijst met printers. Verstuur het document vervolgens om af te drukken. Binnen enkele seconden wordt het document dat u hebt geopend, geconverteerd naar een grafisch document. Met behulp van het virtuele printermenu kunt u ook veel parameters configureren, bijvoorbeeld de afbeeldingsgrootte, afbeeldingskwaliteit, enz.

Aanbevolen: