Hoe Maak Je Een Tafel Leeg In Sql

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tafel Leeg In Sql
Hoe Maak Je Een Tafel Leeg In Sql

Video: Hoe Maak Je Een Tafel Leeg In Sql

Video: Hoe Maak Je Een Tafel Leeg In Sql
Video: Simple Recursion in SQL 2024, Mei
Anonim

Structured Query Language (SQL) is in de jaren zeventig ontwikkeld door twee Amerikanen (Raymond Boyce en Donald Chamberlin) van IBM. De eerste versie werd officieel goedgekeurd in 1986 en tegenwoordig is het de meest gebruikte taal voor databasebeheer. De bewerking van het wissen van tabellen uit records is natuurlijk een van de basisbewerkingen in deze taal en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Hoe maak je een tafel leeg in sql
Hoe maak je een tafel leeg in sql

Noodzakelijk

Basiskennis van de SQL-taal

instructies:

Stap 1

Gebruik de SQL truncate-instructie om tabellen te wissen, waarbij u de naam opgeeft van de tabel waarin u geïnteresseerd bent in uw query. Als u bijvoorbeeld een tabel met de naam TableToClear wilt wissen, ziet de hele query er als volgt uit:

tabel afkappen `TableToClear`

Stap 2

Gebruik de operator delete als alternatief voor de operator voor afkappen om gegevens rij voor rij uit een tabel te verwijderen. De syntaxis voor deze opdracht vereist dat u de naam van de tabel specificeert en de voorwaarde waaronder een rij eruit moet worden verwijderd. Als u een voorwaarde invoert waarvan bekend is dat deze waar is, ongeacht de inhoud van de rij, worden alle tabelrecords verwijderd. Voor de tabel TableToClear kan een query met deze operator bijvoorbeeld als volgt worden samengesteld:

verwijderen uit `TableToClear` waar 1

In tegenstelling tot de truncate-operator, retourneert deze query het aantal verwijderde rijen. Een ander verschil in de uitvoering van dit commando is dat niet de hele tabel wordt vergrendeld, maar alleen het record dat op dat moment wordt verwerkt. Deze optie duurt langer om uit te voeren, wat merkbaar wordt wanneer er een groot aantal rijen in de tabel wordt leeggemaakt.

Stap 3

Er zijn ook meer exotische opties - verwijder bijvoorbeeld de tabel volledig en maak deze opnieuw in één Sql-query. Gebruik drop om te verwijderen en creëer om te creëren. Als de tabel TableToClear bijvoorbeeld bestaat uit een tekstveld Naam van 50 tekens en een veld Code geheel getal met niet-nulwaarden, kunt u de bewerkingen voor het verwijderen en opnieuw maken ervan als volgt schrijven:

drop tafel `TableToClear`;

maak tabel `TableToClear` (Code geheel getal niet null,

Naam char (50) niet null);

Aanbevolen: