Hoe Alles Van De Harde Schijf Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Alles Van De Harde Schijf Te Verwijderen
Hoe Alles Van De Harde Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Alles Van De Harde Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Alles Van De Harde Schijf Te Verwijderen
Video: DRN - Demonteren pc/desktop harde schijf 2024, April
Anonim

De noodzaak om alle gegevens van de harde schijf te verwijderen is zeldzaam, meestal bij een volledige herinstallatie van het systeem of bij het gereedmaken van een computer voor verkoop. Om ervoor te zorgen dat de installatie van het nieuwe besturingssysteem soepel verloopt, en samen met de verkochte computer, vallen vertrouwelijke gegevens niet in handen van de koper, moeten bepaalde regels worden gevolgd bij het verwijderen van gegevens van de schijf.

Hoe alles van de harde schijf te verwijderen
Hoe alles van de harde schijf te verwijderen

instructies:

Stap 1

U heeft besloten het besturingssysteem opnieuw te installeren. Wanneer is het nodig om alle gegevens van de installatieschijf te verwijderen? Als u Windows 7 installeert na Windows XP, is formatteren niet nodig. Maar als integendeel, de schijf moet worden geformatteerd, terwijl u niet kiest voor snel formatteren, maar voor volledig formaat. Een complete verwijdert alle gegevens en een snelle verwijdert alleen een tabel met bestandsrecords. Als u het niet formatteert, kan er een fout optreden tijdens de installatiefase van Windows XP.

Stap 2

De eigenlijke opmaak kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van uw mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld opstarten vanaf een LiveCD en beginnen met formatteren vanaf dat besturingssysteem. Deze methode is handig als het besturingssysteem dat u wilt vervangen niet start. Nadat u vanaf de LiveCD hebt opgestart, kunt u alle benodigde gegevens opslaan en pas daarna beginnen met formatteren.

Stap 3

U kunt Acronis Disk Director gebruiken om de schijf te formatteren. Je hebt een cd-run versie nodig. Het is opgenomen in sommige Windows-assembly's, zoals XP Zver. Met Acronis Disk Director kan de gebruiker schijven naar behoefte aanpassen. Ze kunnen namelijk worden gesplitst, verbonden, vergroot of verkleind, verschillende letters worden toegewezen, enz. enz. Met dit programma kunt u de schijven van uw computer formatteren.

Stap 4

Een handige optie van het programma is de mogelijkheid van gegarandeerde vernietiging van informatie die op de schijf is opgeslagen. Wanneer u een partitie vernietigt, geeft u het aantal passen op, bijvoorbeeld 4. In dit geval wordt de informatie vier keer overschreven, afwisselend gevuld met nullen en enen. Na een dergelijke verwerking van de schijf is het niet langer mogelijk om er informatie van te herstellen.

Stap 5

Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van vertrouwelijke gegevens, kunt u dit programma gebruiken om een verborgen partitie te maken die niet zichtbaar is in Windows Verkenner. Om het zichtbaar te maken, moet u Acronis Disk Director opnieuw starten. In dit geval kunt u in het programma zelf een wachtwoord instellen om in te voeren. Zo kan niemand anders dan u de gegevens van de verborgen partitie zien. Een gedetailleerde beschrijving van het werken met het programma vindt u hier:

Aanbevolen: