Hoe Alles Van De IPhone Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Alles Van De IPhone Te Verwijderen
Hoe Alles Van De IPhone Te Verwijderen

Video: Hoe Alles Van De IPhone Te Verwijderen

Video: Hoe Alles Van De IPhone Te Verwijderen
Video: Je iPhone/ iPad gereedmaken voor verkoop (of herstelling) 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om gegevens van uw iPhone te verwijderen kan om verschillende redenen ontstaan. Misschien heb je een nieuwe telefoon gekocht en wil je je oude verkopen; of je hebt iemands telefoon gevonden en wilt onnodige gegevens en apps wissen. Of je bent zelf je telefoon kwijt en bent nu bang dat iemand anders toegang krijgt tot belangrijke gegevens.

Hoe alles te verwijderen van
Hoe alles te verwijderen van

Als u een iPhone 5 gebruikt, zijn er veel redenen waarom u mogelijk alle gegevens van uw apparaat moet verwijderen. Bijvoorbeeld als u een telefoon wilt verkopen, maar niet wilt dat iemand anders toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens. Hiervoor kunt u natuurlijk beter alle gegevens wissen. Of misschien wilt u gegevens van uw apparaat verwijderen omdat het niet meer zo soepel werkt als vroeger. Veel gebruikers verwijderen liever alles van hun apparaat als er een virus wordt vermoed.

Ongeacht wat de reden is om alles van de iPhone 5s te verwijderen, er zijn een paar nuances om te overwegen. Ten eerste, hoe doe je het precies? Ten tweede: hoe gegevens verwijderen om ze niet te verliezen en ze vervolgens overzetten naar een nieuw apparaat?

Bewaar uw gegevens in iCloud

Wanneer uw iPhone is aangesloten op de stroom en Wi-Fi is ingeschakeld met het scherm vergrendeld, maakt iCloud automatisch een back-up. Als u niet zeker weet of er onlangs een back-up van uw apparaat is gemaakt, kunt u een handmatige back-up maken voordat u doorgaat met het opschonen van uw telefoon.

Sluit uw apparaat aan, zorg ervoor dat de wifi-verbinding niet wordt onderbroken en open Instellingen. Zoek "iCloud" in het beschikbare menu (afhankelijk van uw iOS-versie moet u mogelijk naar beneden scrollen om het te vinden), tik vervolgens op "Back-up maken" en "Nu back-up maken".

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het gebruik van iCloud of als u gewoon veiliger wilt zijn, kunt u ook een back-up van uw iPhone maken naar iTunes.

Sla uw gegevens op in iTunes

ITunes-back-up vereist een directe verbinding tussen iPhone en computer via een USB-kabel. Het back-upbestand wordt opgeslagen op uw laptop of pc. Zorg ervoor dat je iTunes op je computer hebt geïnstalleerd voordat je de instructies volgt.

Beeld
Beeld

Nadat u de iPhone op de pc hebt aangesloten, opent u iTunes en klikt u op het apparaatpictogram in het menu. Klik vervolgens op "Nu een back-up maken". U kunt uw gegevens nog beter beschermen door uw back-up te versleutelen. Voeg hiervoor een nieuw wachtwoord toe.

Gegevens systematisch van iPhone 5/5s/6 verwijderen

Alles van je iPhone wissen is een klus die minuten duurt. Eén element tegelijk verwijderen is geen goede optie omdat het een eeuwigheid zal duren en de kwaliteit van de verwijdering twijfelachtig kan zijn. Daarom is het beter om bulkreiniging te gebruiken. Dit kan door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Hoewel het resetten van je telefooninstellingen je account automatisch uitlogt bij alle iPhone-applicaties, raden we je aan voorzichtig te zijn en eerst uit te loggen bij iMessages, iTunes, iCloud en FaceTime. U moet ook uitloggen van uw Apple ID-account.

Volg deze instructies om alles van je iPhone te verwijderen met een fabrieksreset:

  • Open "Instellingen" in het hoofdmenu en klik vervolgens op "Algemeen"
  • Scroll naar beneden om "Reset" te vinden en klik erop
  • Selecteer "Wis alle inhoud en instellingen" en vervolgens "iPhone wissen"
Beeld
Beeld

Aandacht! Wat u ook doet, verwijder contacten, fotostreams, agenda's of herinneringen niet handmatig terwijl u inlogt op uw iCloud-account. Het verwijdert ook inhoud van iCloud-servers en met iCloud verbonden apparaten (zoals uw iPad of laptop).

Snel alles van iPhone 5 verwijderen met iTunes

Eerder heb ik beschreven hoe u een back-up van uw telefoonbestanden en instellingen maakt met iTunes. Maar je kunt het ook gebruiken om je apparaat te resetten. Deze methode kan ook van pas komen als uw apparaat plotseling wordt uitgeschakeld terwijl u de telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Beeld
Beeld

Volg hiervoor deze stappen.

  • Open iTunes op uw Mac of Windows-computer.
  • Controleer de lijst met beschikbare apparaten en selecteer uw apparaat.
  • Klik nu op de knop "Herstellen" op het tabblad "Samenvatting".
  • Een pop-upvenster zal u vragen om uw keuze te bevestigen, en wanneer u uw keuze bevestigt door op "Herstellen" te klikken, zal iTunes beginnen met het wissen van alle gegevens van uw iPhone.

Gegevens permanent wissen met programma's van derden

De bovenstaande methoden voor het reinigen van een iPhone met een systeemreset zijn echter geen absolute garantie. Nadat u uw gegevens hebt verwijderd of de fabrieksinstellingen hebt hersteld, bevinden de gegevens zelf zich nog steeds ergens in het geheugen en kunnen ze eenvoudig worden hersteld door sommige software voor gegevensherstel.

Als u er echt voor wilt zorgen dat uw informatie niet in verkeerde handen valt, moet u ervoor zorgen dat niemand de kans krijgt om uw inhoud op te halen voordat u uw apparaat aan iemand anders verkoopt of geeft.

Hier zijn applicaties van derden voor. Sommige zijn gratis, voor andere moet je betalen. Overweeg de optie met het Syncios-programma, dat gratis wordt verspreid. Doe voorzichtig! Zorg ervoor dat u beoordelingen leest over de programma's die u van plan bent te gebruiken. Met deze tool kun je alles van je telefoon slopen en verwijderde bestanden volledig onherstelbaar verwijderen.

  • Syncios-software zoeken en downloaden
  • Installeer het programma op uw computer. U ziet het hoofdvenster voor bewerkingen.

    Beeld
    Beeld
  • Selecteer de items die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
  • U kunt contacten, agenda's, foto's, apps en media verwijderen. Selecteer hiervoor het juiste tabblad aan de linkerkant
  • Als u toepassingen moet verwijderen, gaat u naar het tabblad Toepassingen en vindt u de knop bovenaan Verwijderen

Gegevens van de telefoon wissen zonder fabrieksreset

Vertraagt uw iPhone omdat er te veel rommel, apps en browsercaches op uw telefoon staan? Wilt u iPhone-gegevens wissen, video's verwijderen en het systeem wissen, maar wilt u uw telefoon niet opnieuw instellen?

Hier is een lijst met onnodige bestanden die u kunt en moet verwijderen:

• Onnodige applicaties • Applicatiecache • Details van aanmeldingen op de site • Browsercache • Resterende bestanden van mediabestanden die u op internet hebt behandeld (films, muziek, enz.)

Cache verwijderen in Safari en Chrome

Voor Safari:

  • Open instellingen
  • Scroll naar beneden naar Safari
  • Selecteer Geschiedenis en sitegegevens wissen

Voor Google Chrome:

  • Open de app
  • Ga naar Opties - Instellingen
  • Selecteer "Beveiliging"
  • Selecteer "Browsergegevens wissen"
  • Kies wat je precies wilt verwijderen (cookies, cache, offline media)

Andere browsers hebben vergelijkbare instellingen, dus volg hetzelfde pad.

Hoe de applicatiecache te verwijderen

Helaas laten de meeste populaire apps zoals Facebook en Snapchat gebruikers niet toe hun cache te verwijderen. Om ze te wissen, moet u de app verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Als u besluit deze stap te nemen, zorg er dan voor dat u uw aanmeldingsgegevens voor deze site hebt vastgelegd, zodat u de toegang ertoe niet verliest nadat u de toepassing hebt verwijderd.

Hoe kan ik op afstand gegevens van mijn telefoon verwijderen?

Mogelijk bent u uw telefoon kwijtgeraakt of bent u vergeten uw gegevens te wissen voordat u deze verkoopt. Met de tweede optie is alles veel eenvoudiger - je hebt nog steeds tijd om het te doen met de hulp van de nieuwe eigenaar. Als je nog steeds verbonden bent, kun je de nieuwe eigenaar vragen om alles van de telefoon te verwijderen met behulp van de bovenstaande instructies.

Als u uw telefoon bent kwijtgeraakt of geen verbinding hebt met de nieuwe eigenaar van het apparaat, kunt u de gegevens op afstand verwijderen met een ander apparaat. Log in op uw iCloud-account op de officiële iCloud.com-website of de Zoek mijn iPhone-app als u deze gebruikt. Zoek uw iPhone en "verwijder" deze. U moet ook op Verwijderen uit account klikken.

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe iPhone-eigenaar niet kan inloggen op uw iCloud-account en uw bestanden kan bederven, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple-account.

Aanbevolen: