Een Herstelschijf Maken

Inhoudsopgave:

Een Herstelschijf Maken
Een Herstelschijf Maken

Video: Een Herstelschijf Maken

Video: Een Herstelschijf Maken
Video: How to create a Windows 10 USB recovery drive 2024, April
Anonim

Een herstelschijf voor het besturingssysteem is nodig in gevallen waarin zich een storing voordoet in de systeembestanden en de computer weigert op de standaard manier op te starten. Het besturingssysteem kan worden hersteld met behulp van de hulpprogramma's van de herstelschijf. Met Acronis True Image Home 2011 kunt u snel en eenvoudig een herstelschijf maken.

Een herstelschijf maken
Een herstelschijf maken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Acronis True Image-programma.

instructies:

Stap 1

Download het programma op internet. Te vinden op de officiële website van de fabrikant www.acronis.ru. Open Acronis True Image. Selecteer in het hoofdmenu Tools & Utilities en vervolgens Bootable Media Creation. De wizard Herstelschijf branden wordt gestart, waarmee u de herstelschijf kunt maken

Stap 2

Selecteer de hulpprogramma's die op de herstelschijf moeten worden geplaatst. De volledige versie van Acronis True Image Home 2011 ondersteunt het werken met flashdrives en andere USB-apparaten en heeft een ingebouwde pc-kaart en SCSI-stuurprogramma's. Dienovereenkomstig heeft de veilige versie van het programma geen stuurprogramma's. Acronis System Report genereert een systeemfoutrapport dat u op media kunt opslaan. Vink de vakjes van uw keuze aan.

Stap 3

Selecteer de opstartopties voor de programma's van de gemaakte schijf. Als u het vakje naast "Automatisch uitvoeren na" aanvinkt, wordt het geselecteerde programma automatisch geladen na het inschakelen van de computer. Als deze parameter niet is opgegeven, verschijnt het opstartmenu op het scherm. De keuze is geheel aan jou. In verschillende gevallen gebruiken gebruikers verschillende downloadopties voor deze software.

Stap 4

Controleer het type schijf dat u opneemt - cd, dvd of USB. Als u een iso-image selecteert, schrijft het programma een image van de reanimatieschijf naar de harde schijf. Klik op "Doorgaan" en geef Acronis de tijd om zijn werk af te maken. U hebt nu uw eigen opstartbare systeemherstelschijf. Onderteken het met een optische schijfmarkering en bewaar het op een veilige plaats. Het is ook handig om dergelijke schijven te hebben met antivirusprogramma's en hardwaretests.

Aanbevolen: