Hoe Het Besturingssysteem Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Te Formatteren
Hoe Het Besturingssysteem Te Formatteren

Video: Hoe Het Besturingssysteem Te Formatteren

Video: Hoe Het Besturingssysteem Te Formatteren
Video: Hoe Windows 10-zelfstudie te formatteren en schoon te maken 2024, Mei
Anonim

Uw besturingssysteem werkt niet goed, het duurt lang om te laden, loopt vaak vast - dus het is tijd om het te verwijderen. Het is niet zo moeilijk als het klinkt. Om het te verwijderen, hebt u alleen een systeemschijf nodig (mogelijk is deze bij uw computer geleverd) en een beetje geduld.

Hoe het besturingssysteem te formatteren
Hoe het besturingssysteem te formatteren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Windows XP-schijf;
  • - USB stick.

instructies:

Stap 1

U bewaart uw persoonsgegevens. Alle documenten, afbeeldingen en video's die u in de map "Mijn documenten", "Mijn afbeeldingen", enz. hebt gevonden, evenals alleen bestanden op het bureaublad, moeten naar een andere sectie worden gekopieerd. De volledige "C"-schijf wordt gewist na het formatteren van het systeem. Kopieer bijvoorbeeld alle belangrijke gegevens naar de map op de "D"-schijf. Je kunt ook alles overzetten naar een speciale USB-stick.

Stap 2

Start de computer opnieuw op door de systeemschijf in het station te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de computer deze keer niet vanaf de harde schijf, maar vanaf de systeemschijf opstart, moet u zorgvuldig de inscripties lezen die onmiddellijk na het inschakelen van de computer op het zwarte scherm verschijnen. De meest voorkomende optie is "Druk op F12 om in het BOOT-menu te komen", maar de labels kunnen verschillen. Druk op de F12-knop op uw toetsenbord en selecteer het optische station uit de lijst die verschijnt. Het kan gemakkelijk worden gevonden door de combinatie van de letters "CD" of "DVD".

Stap 3

Wacht tot de systeemschijf de benodigde bestanden heeft geladen. Daarna zal hij informatie op het scherm weergeven en aanbieden om te kiezen op welke partitie het systeem moet worden geïnstalleerd. Als uw systeemschijf in het Russisch is, heeft u geluk. Als het Engels is, pak dan een woordenboek of bel iemand voor hulp. Installeer alles op de systeemschijf.

Stap 4

Selecteer sectie "C" en druk op "Enter" op het toetsenbord. De computer zal u informeren dat deze sectie al een besturingssysteem heeft en opties biedt voor verder werk: "verder met installatie", "format de partitie" of "ga terug". Kies "opmaak" en ga nogmaals akkoord met het systeem.

Stap 5

Let op de installatie van uw besturingssysteem. De computer zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw opstarten, berichten weergeven over de geïnstalleerde Windows-versie, vragen naar de tijdzone en andere standaardinstellingen. Je antwoordt geduldig. In ongeveer een half uur (afhankelijk van de snelheid van de computer) wordt een nieuw besturingssysteem geladen.

Stap 6

Nu hoef je alleen maar stuurprogramma's te installeren voor apparaten die je op schijven zou moeten hebben, evenals je favoriete programma's en games. Probeer de kritieke toestand van de computer in de toekomst te vermijden, aangezien dit het werk in het algemeen beïnvloedt.

Aanbevolen: