Een Beheerderswachtwoord Invoeren

Inhoudsopgave:

Een Beheerderswachtwoord Invoeren
Een Beheerderswachtwoord Invoeren

Video: Een Beheerderswachtwoord Invoeren

Video: Een Beheerderswachtwoord Invoeren
Video: Wifi-naam en wachtwoord veranderen modem/router + Gast Wifi creëren 2024, Mei
Anonim

Het invoeren van het beheerderswachtwoord is een standaardprocedure in het besturingssysteem Microsoft Windows XP en is vereist om veel bewerkingen te autoriseren. Door het ingebouwde beheerdersaccount te gebruiken, kunt u het beheerderswachtwoord opnieuw instellen en de accounts van andere gebruikers wijzigen als er gegevens verloren gaan.

Een beheerderswachtwoord invoeren
Een beheerderswachtwoord invoeren

instructies:

Stap 1

Start uw computer opnieuw op en druk op de functietoets F8 om het verloren beheerderswachtwoord opnieuw in te stellen en te bewerken.

Stap 2

Geef de optie "Veilige modus" op in het "Windows Advanced Boot Options Menu" dat wordt geopend en gebruik het ingebouwde beheerdersaccount, dat standaard geen wachtwoordbeveiliging heeft.

Stap 3

Bevestig de veilige opstartmodus van het besturingssysteem door op de knop "Ja" te klikken in het systeemverzoekvenster dat wordt geopend en roep het hoofdmenu op door op de knop "Start" te klikken.

Stap 4

Ga naar het Configuratiescherm en selecteer het knooppunt Gebruikersaccounts.

Stap 5

Geef het account op dat moet worden bewerkt en gebruik de optie "Wachtwoord wijzigen" in de opdrachtmap van het linkerdeelvenster van het toepassingsvenster.

Stap 6

Geef geen waarden op in de regel "Wachtwoord wijzigen voor gebruikersnaam" om de beveiliging te annuleren, of voer de waarde van het gewenste wachtwoord in om een nieuwe wachtwoordbeveiliging te maken en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Wachtwoord wijzigen" te klikken.

Stap 7

Sluit alle geopende toepassingen en start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Keer terug naar het hoofdmenu Start om een alternatieve resetbewerking uit te voeren en bewerk het verloren beheerderswachtwoord en ga naar Uitvoeren.

Stap 9

Voer de waarde cmd in het veld "Openen" in en bevestig de uitvoering van de opdracht voor het starten van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken.

Stap 10

Specificeer de waarde control userpasswords2 in het command interpreter testveld en bevestig uw keuze door op de Enter-functietoets te drukken.

Stap 11

Specificeer het account dat moet worden bewerkt in het geopende accounts-dialoogvenster en schakel het selectievakje "Gebruikersnaam en wachtwoord vereist" uit om de wachtwoordbeveiliging te annuleren, of selecteer de optie "Wachtwoord wijzigen" in de groep "Gebruikerswachtwoord" om de wachtwoordwaarde te wijzigen.

Stap 12

Voer in het volgende dialoogvenster de gewenste waarde voor het nieuwe wachtwoord in en bevestig uw keuze door op de knop OK te klikken.

Stap 13

Voer de waarde van het gemaakte wachtwoord in het venster "Automatisch inloggen" in dat wordt geopend en klik op de knop OK om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 14

Geef exit op in het tekstvak van de opdrachtinterpreter en bevestig het einde van de opdrachtregel door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 15

Start de computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen en log in met het nieuwe beheerderswachtwoord.

Aanbevolen: