Een Beheerderswachtwoord Instellen

Inhoudsopgave:

Een Beheerderswachtwoord Instellen
Een Beheerderswachtwoord Instellen

Video: Een Beheerderswachtwoord Instellen

Video: Een Beheerderswachtwoord Instellen
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers willen soms een wachtwoord instellen voor het Windows-beheerdersaccount. Een dergelijke behoefte kan om verschillende redenen ontstaan, bijvoorbeeld omdat de gebruiker een lokale netwerkbeheerder in het bedrijf is en hij de Windows-instellingen moet beschermen tegen gewone gebruikers; de eigenaar van de computer heeft kinderen die ook de toegang tot computerbronnen moeten beperken.

Een beheerderswachtwoord instellen
Een beheerderswachtwoord instellen

instructies:

Stap 1

Log eerst in op Windows als computerbeheerder.

Stap 2

Ga naar het Configuratiescherm van Windows. Om dit te doen, doorloop je de volgende menu-items: "Start" -> "Instellingen" -> "Configuratiescherm".

Stap 3

Selecteer Gebruikersaccounts. Klik in het geopende venster nogmaals op "Gebruikersaccounts".

Stap 4

Vervolgens moet u op de knop "Een ander account beheren" klikken. Selecteer vervolgens het beheerdersaccount.

Stap 5

Selecteer "Wachtwoord maken".

Stap 6

In het veld "Voer nieuw wachtwoord in" moet u uw gewenste wachtwoord invoeren. Het moet worden herhaald in een ander veld met de naam "Voer het wachtwoord in ter bevestiging". Om uw wachtwoord niet te vergeten, voert u een hint in het overeenkomstige veld in. Na het invoeren en bevestigen moet u op de knop "Wachtwoord maken" klikken. Als beide keren hetzelfde zijn opgegeven, wordt het wachtwoord ingesteld. Anders moet u uw wachtwoord en de bevestiging ervan opnieuw invoeren.

Stap 7

Als stap 6 met succes is voltooid, wordt u op dit moment gevraagd om uw documenten op de computer te beschermen tegen aanvallen van andere gebruikers. Kies het artikel dat het beste bij je past. Op deze eenvoudige manier stelt u zelf het wachtwoord in. Om het succes van de bewerking te controleren, start u gewoon uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: