Hoe Het Netwerk Achter De Router Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Netwerk Achter De Router Te Zien
Hoe Het Netwerk Achter De Router Te Zien

Video: Hoe Het Netwerk Achter De Router Te Zien

Video: Hoe Het Netwerk Achter De Router Te Zien
Video: TP-Link Archer AX50 WiFi-router recensie [2021] Beste router voor thuis 2024, Mei
Anonim

Elke dag zijn er steeds meer mogelijkheden om via een wifi-router verbinding te maken met internet. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers hetzelfde internetkanaal draadloos gebruiken. Voor de beheerder is het echter nodig om de beschikbare computers op het netwerk te bekijken, hun verbinding te diagnosticeren en te controleren.

Hoe het netwerk achter de router te zien
Hoe het netwerk achter de router te zien

instructies:

Stap 1

Om de beschikbare verbindingen in de netwerkomgeving te bekijken, gaat u naar het overeenkomstige menu-item, waar computers achter de router worden weergegeven ("Start" - "Deze computer" - "Netwerk" item linksonder in het venster). In sommige gevallen wordt echter slechts één computer weergegeven. Om andere verbindingen met de router weer te geven, moet u enkele systeemparameters configureren.

Stap 2

Bekijk de status van de Computer Browser-service in het menu Services. Om dit te doen, voert u in het venster "Alle programma's" van het menu "Start" "Services" in en selecteert u de gevonden toepassing in de zoekresultaten. Zoek in het venster dat verschijnt de naam van de gewenste service en controleer de status ervan via de bijbehorende kolom. Als de parameter is uitgeschakeld, klikt u met de rechtermuisknop op de regel met de service en klikt u op "Start".

Stap 3

Als je een firewall op je systeem hebt geïnstalleerd, controleer dan of NetBios verboden is. Gebruik hiervoor het instellingenitem van uw software. Als de waarde "Uitschakelen" of "Weigeren" is, stelt u de parameter in die het gebruik ervan toestaat.

Stap 4

Om informatie uit te wisselen tussen computers in een werkend lokaal netwerk, moet u de DHCP-server op de router configureren en inschakelen en ervoor zorgen dat deze de juiste adressen aan alle apparaten geeft. Controleer of het internet op alle computers werkt.

Stap 5

Open de IE-browser en ga naar het tabblad "Extra" - "Internetopties". Ga naar het menu-item "Beveiliging" en selecteer bij "Lokaal intranet" het laagste beveiligingsniveau voor de zone. Noteer in de lijst "Vertrouwde sites" de adressen van de DHCP-hosts en sla alle instellingen op.

Stap 6

Start computers opnieuw op en ga naar Mijn netwerklocaties, waar u de computers op het netwerk ziet en alle mappen en printers waartoe u toegang hebt.

Aanbevolen: