Hoe Kom Je Achter Het Ip-adres Van Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Achter Het Ip-adres Van Je Computer
Hoe Kom Je Achter Het Ip-adres Van Je Computer

Video: Hoe Kom Je Achter Het Ip-adres Van Je Computer

Video: Hoe Kom Je Achter Het Ip-adres Van Je Computer
Video: Hoe kom je achter het IP adres van een website met CMD? 2024, Mei
Anonim

Elk apparaat dat toegang heeft tot internet heeft zijn eigen netwerknummer, dat een IP-adres wordt genoemd. Met andere woorden, een IP-adres is een numerieke invoer waarmee een apparaat in een netwerk wordt gelokaliseerd.

Hoe kom je achter het ip-adres van je computer
Hoe kom je achter het ip-adres van je computer

Een IP-adres bestaat uit vier bits, van 0 tot 255, gescheiden door punten, bijvoorbeeld 192.86.42.128. Het stelt de server waartoe de computer toegang heeft in staat om het adres van het verzoek om communicatie met deze computer te identificeren.

In sommige situaties moet de gebruiker het IP-adres van de computer bepalen. Dit kan op verschillende manieren.

Bepalen van het IP-adres via de site

Om het IP-adres van een computer te bepalen, kunt u gebruik maken van de diensten van speciale online diensten. U kunt ernaar verwijzen door een zoekopdracht zoals "bepaal mijn ip-adres" in de zoekbalk te typen. De meest populaire bronnen die een IP-adres kunnen bepalen zijn 2ip.ru en smart-ip.net.

Bepalen van het IP-adres in de eigenschappen van de internetverbinding

Het IP-adres van de computer kan worden bepaald in de systeemeigenschappen. In Windows 7 moet u bijvoorbeeld naar het "Configuratiescherm" gaan via het menu "Start" en de snelkoppeling "Netwerkcentrum" selecteren. Selecteer op het tabblad dat wordt geopend het pictogram voor de internetverbinding. In een nieuw venster moet u op de knop "Details" klikken, waarna een ander venster wordt geopend waarin u de regel moet vinden die overeenkomt met het IP-adres.

Het IP-adres vinden met behulp van de Windows ipconfig-service

Om het IP-adres van een computer te bepalen, kunt u de ipconfig-service van het Windows-besturingssysteem gebruiken, die de IP-protocolinstellingen bepaalt. Om dit te doen, moet u naar de opdrachtregel gaan. Dit kan worden gedaan door op de Windows-toets + R-toetscombinatie te drukken, waardoor het tabblad Uitvoeren wordt geopend. Voer in het invoerveld de opdracht cmd in en druk op de Enter-toets. In het zwarte consolevenster dat verschijnt, moet u de opdracht ipconfig registreren en nogmaals op de Enter-toets drukken. Daarna ziet u in de bijbehorende regel het IP-adres van de computer.

Contact opnemen met de aanbieder

Ook kunt u het IP-adres van uw computer opvragen bij uw ISP. Om dit te doen, moet u het abonneecentrum van het servicebedrijf bellen en het postadres noemen waarop internetverbindingsdiensten worden geleverd.

Typen IP-adressen

Wanneer een computer is verbonden met internet, krijgt deze een IP-adres toegewezen. Tegelijkertijd kan het statisch zijn, dat wil zeggen, het kan ongewijzigd blijven of dynamisch - het kan veranderen bij elke nieuwe verbinding binnen het gespecificeerde bereik van gratis IP-adressen dat de provider heeft op het moment dat de computer ermee wordt verbonden. Het hangt af van de methode van internetverbinding, evenals van het type diensten dat door de internetprovider wordt geleverd.

Bepaal empirisch het type IP-adres. Om dit te doen, moet u de internetsessie twee keer verbinden en verbreken en na elke verbinding het IP-adres bepalen.

Aanbevolen: