Compressie Van Ip-headers Inschakelen

Inhoudsopgave:

Compressie Van Ip-headers Inschakelen
Compressie Van Ip-headers Inschakelen

Video: Compressie Van Ip-headers Inschakelen

Video: Compressie Van Ip-headers Inschakelen
Video: IPv4 Header in Hindi/Urdu | CCNA full course in hindi 2024, Mei
Anonim

Voor inbelverbindingen, dat wil zeggen verbindingen die tot stand worden gebracht op verzoek van de gebruiker, is het mogelijk om de methoden voor gegevenscompressie te verfijnen. Het gaat om het in- of uitschakelen van de compressie van de headers van IP-datapakketten. Door compressie neemt de snelheid van informatie-uitwisseling toe. Deze methode is alleen van toepassing voor verbindingen op aanvraag, d.w.z. voor een permanente verbinding met internet via een lokaal netwerk of router is compressie van IP-headers niet van toepassing.

Compressie van ip-headers inschakelen
Compressie van ip-headers inschakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" en selecteer het menu "Configuratiescherm". Selecteer de categorie "Netwerk en internet" en activeer deze met de linkermuisknop. Er wordt een subsectie geopend waarin u "Netwerkcentrum" vindt. Het menu Netwerkstatus en taken bekijken is wat u moet openen. Deze methode werkt in Vista en Windows 7. De mogelijkheden van WinXP worden hieronder besproken. Als uw controlepaneel een weergave niet per categorie gebruikt, maar door "kleine pictogrammen", klikt u onmiddellijk op het pictogram "Netwerkcontrolecentrum …". Deze procedure kan worden uitgevoerd door een gebruiker met elk privilegeniveau, behalve voor "Gast"-toegang.

Stap 2

Klik in de onderste helft van het venster op het opschrift 'Verbinden met het netwerk'. Rechts verschijnt een pop-upvenster met een lijst van uw netwerkverbindingen. Als de verbinding momenteel in gebruik is, moet deze eerst worden verbroken. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de verbinding die u wilt wijzigen. Selecteer Eigenschappen. Activeer het tabblad "Netwerk". Selecteer het opschrift "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)" in het bovenste deel van het venster en klik vervolgens op de knop "Eigenschappen". Het venster voor het configureren van het netwerkprotocol wordt geopend. Klik op de knop Geavanceerd onder aan het venster. Er verschijnt een venster met de titel "Geavanceerde TCP / IP-instellingen". Helemaal onderaan het venster, op het eerste tabblad (IP-instellingen), onder het kopje "PPP-communicatie", vinkt u het vakje aan naast de regel "IP-headercompressie gebruiken". Klik op "OK" in elk van de vensters om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 3

Het configureren van IP-headercompressie voor Windows XP is niet veel anders dan hierboven beschreven. Klik op de knop Start en open vervolgens het menu Configuratiescherm. Zoek het menu "Netwerkverbindingen" en open het. Voer vervolgens dezelfde handelingen uit als beschreven in paragraaf 2. Alle acties en namen blijven van kracht. Houd er rekening mee dat deze procedure niet mogelijk is bij verbinding via draadloze Wi-Fi-technologie.

Aanbevolen: